Van ’t Ende en Roks derde, Haverdil vierde in Den Dungen

05-06-2018

ONK 250cc

Op zaterdag 2 juni stond er voor Ecomaxx-rijder Youri van ’t Ende een wedstrijd op het programma in de klasse ONK 250cc. Van ’t Ende verscheen vol goede moed aan de start in Den Dungen. Zowel in de vrije als in de tijdstraining zette hij de snelste tijd neer. In de eerste en tweede manche wist hij als derde afgevlagd te worden, waarmee hij voldoende punten had verzameld om ook als derde te eindigen in het dagklassement. Wederom een podiumplaats dus! 

 

Met de punten van deze ONK-wedstrijd staat Van 't Ende nog steeds bovenaan in het tussenklassement. Het is te hopen dat hij dit succes kan vasthouden!

 

NK en ONK Quads

Op zondag 3 juni waren de quads en zijspannen aan de beurt in Den Dungen. Ecomaxx-quadrijder Valentino Roks kwam uit in de klasse NK Quads. In de tijdtraining wist hij een tweede plaats neer te zetten. In de eerste manche kwam hij goed weg, hij reed namelijk een kopstart. Hij finishte als tweede. In de tweede manche reed Roks wederom een kopstart en kwam hij als vierde over de finish. Uiteindelijk stond hij toch op het podium op een hele mooie derde plaats.

 

De andere Ecomaxx-quadrijder Rick Haverdil verscheen aan de start in de klasse ONK Quads Masters. In de tijdtraining kwam hij uit op de zevende tijd, maar omdat hij op het startveld stilstond werd hij teruggezet naar de laatste plaats. In de eerste manche moet hij vanuit achter naar voren rijden en dat ging hem aardig af. Uiteindelijk werd hij zevende. In de tweede manche zette de Ecomaxx-rijder een zesde tijd neer, maar dankzij twee diskwalificaties van andere rijders werd hij vierde. Uiteindelijk was Haverdil goed voor de vierde plaats in het dagklassement.