Ecomaxx-rijder Van ’t Ende pakt winst in ONK 250cc te Harfsen

29-05-2018

Afgelopen zondag stond de achtste wedstrijd op het programma in het Open Nederlands Kampioenschap 250cc. Het was in Harfsen te doen. Ecomaxx-rijder Youri van ’t Ende verscheen achter het starthek en zat vol strijdlust. Hij pakte uiteindelijk zelfs de winst!

 

In de vrije en tijdstraining liet Van ’t Ende al zien dat hij in vorm was. Hij trainde namelijk een eerste (vrije training) en een tweede tijd (tijdstraining). Daarmee was de toon gezet. Ook in de eerste manche kwam zijn vorm tot uiting en wist hij als tweede te finishen, achter Ruben Fernandez-Garcia.

 

Dit was aanvankelijk in de tweede manche ook het geval, maar Fernandez-Garcia werd gediskwalificeerd omdat hij in de manche doorsprong tijdens een gele-vlagsituatie. De Ecomaxx-rijder schoof een plaats door en de manchezege kwam op zijn naam te staan. Uiteindelijk had Van ’t Ende voldoende punten gescoord om als dagwinnaar betiteld te worden.

 

In de afgelopen acht wedstrijden heeft Van ’t Ende zelfs de meeste punten behaald van allemaal. Daarmee staat de rijder van Team Ecomaxx bovenaan in het tussenklassement van het ONK 250cc! Maar, met nog zes wedstrijden op het programma kan er nog van alles gebeuren…