Twee holeshots en tweemaal tweede voor Team Ecomaxx

22-05-2018

Tijdens het Pinksterweekend verschenen weer diverse Ecomaxx-rijders achter het starthek. Verploegh reed twee wedstrijden voor de MON. Quadrijders Roks en Haverdil kwamen in actie in het Gelderse Varsseveld voor de KNMV.

 

Tweemaal tweede voor Verploegh

Voor Ecomaxx-dame Demi Verploegh stonden dit weekend twee wedstrijden op het programma in de klasse MON Dames. Op Eerste Pinksterdag was het te doen in het Brabantse Son. De dames reden in dezelfde wedstrijd als de veteranen. In de tijdtraining zette de Ecomaxx-dame een tweede tijd neer. Bij de eerste manche had ze een matige start, maar daar liet ze het niet bij zitten. Ze reed zichzelf naar voren en wist in de voorlaatste ronde de koppositie te veroveren. Deze plek gaf ze niet meer weg en daarmee was de winst zeker gesteld.

 

In de tweede manche had Verploegh wederom pech, ze kwam ten val waarbij iemand zelfs tegen haar achterhoofd aan reed. Ze zette wederom de achtervolging in en kwam uiteindelijk als vierde over de eindstreep. Het was een goede wedstrijd voor Verploegh, met een tweede plaats in het dagklassement.

 

De tweede wedstrijd stond op Tweede Pinksterdag gepland in Venlo. Verploegh reisde af naar het Limburgse en reed een supergoede wedstrijd. Ze wist namelijk een tweede en een derde tijd neer te zetten in de manches. Daarmee ging ze er wederom met de tweede plaats in het dagklassement vandoor.

 

Twee holeshots voor Roks

Ook quadrijders Valentino Roks en Rick Haverdil verschenen dit weekend achter het starthek. Voor hen was het op Eerste Pinksterdag te doen in Varsseveld. Roks reed in de klasse NK Quads. In de eerste manche kwam hij perfect weg bij de start en kwam hij als eerste door de eerste bocht. Hij zakte iets terug en reed lang op een vierde positie. Helaas viel hij in de laatste ronde uit en kon hij niet finishen.

 

Gelukkig mocht hij in de tweede manche gebruik maken van de quad van Gerben Vruggink. Roks had de smaak te pakken, want ook ditmaal was de holeshot voor hem. Hij kon een prima race rijden, om vervolgens als vierde over de eindstreep te komen.

 

Haverdil in actie bij ONK Quads Master

Haverdil kwam uit in de klasse ONK Quads Master. In de tijdtraining reed hij niet lekker en zette hij een veertiende tijd neer. In de eerste manche had hij een goede start en wist hij als vijfde afgevlagd te worden. In de tweede manche was de start minder en had hij te veel grip, de quad kwam steeds omhoog. Hij werd uiteindelijk zesde. In het dagklassement was hij goed voor een hele mooie vijfde plaats.