Kopstart en dagzeges voor Van 't Ende, Roks en Fonteyn

15-05-2018

 

Dankzij Hemelvaart, was het een extra lang motorcrossweekend. Op zowel donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) als op zondag 13 mei (Moederdag) stonden er wedstrijden gepland voor Team Ecomaxx. Het team reed zeker niet onverdienstelijk!

 

Youri van ’t Ende 

Youri van ’t Ende reisde op Hemelvaartsdag af naar Rhenen, voor een wedstrijd in de klasse ONK 250cc. In zowel de vrije training als de tijdtraining zette de Ecomaxx-rijder de beste tijd neer. Ook in beide manches ging hij er met de winst vandoor, waardoor hij uiteindelijk ook op de hoogste trede stond aan het einde van de dag!

 

Valentino Roks

Valentino Roks reed de afgelopen dagen twee wedstrijden. Hij reed op Hemelvaartsdag een clubwedstrijd in Lille. Hij kwam uit in de klasse Quads Volwassenen. Tijdens de eerste manche reed hij een kopstart en wist hij als eerste over de eindstreep te komen. In de tweede manche maakte hij een foutje met schakelen, waardoor hij achteraan moest beginnen. Hij zette de inhaalrace in en wist uiteindelijk iedereen voorbij te gaan en alsnog als eerste te eindigen. Ook een dagzege voor Roks!

 

Op zondag 13 mei stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma. Roks reisde af naar Overloon voor een wedstrijd in de MON-klasse Quads Inters. Het was een zware wedstrijd met veel regenval. Bij de start in de eerste manche kwam hij als derde weg en werd hij uiteindelijk als vijfde afgevlagd. In de tweede manche kwam hij eveneens goed weg bij de start op een derde positie. Hij werd  vijfde in deze manche, om uiteindelijk ook als vijfde in het klassement te eindigen.

  

Marnicq Fonteyn & Demi Verploegh

Zowel Marnicq Fonteyn als Demi Verploegh was afgelopen zondag in Overloon te vinden. Beide Ecomaxx-rijders kwamen uit in de klasse MX2 Nationalen bij de MON. Fonteyn reed in de eerste manche een kopstart. Helaas was de euforie van korte duur, hij maakte namelijk na enkele rondes een stuurfout. Daardoor stond hij een paar seconden stil, met plaatsverlies tot gevolg. Het was nog niet gedaan met de pech, in de laatste ronde viel zijn motor uit wegens een technische storing, vlak voor de finish.

Verploegh had in de eerste manche, in tegenstelling tot Fonteyn, een slechte start op het beton. Ze had namelijk last van veel wielspin. Ze begon achterin de race, maar kon een paar plekken naar voren rijden, om vervolgens als vijftiende afgevlagd te worden.

 

Ook in manche twee kwam Fonteyn goed weg bij de finish en kwam hij als tweede door de eerste bocht! Ook Verploegh had een goede start. Na enkele rondes crashte Fonteyn, waardoor hij roerloos op het circuit lag. Verploegh was als eerste bij zijn teammaatje en bleef bij hem, totdat de EHBO ter plaatse was.  Na de rode-vlagsituatie is Verloegh verder gereden, om als 16e te finishen.

 

Voor Fonteyn was het een wedstrijd om snel te vergeten. Toch heeft hij geluk gehad en is hij er relatief goed vanaf gekomen, met vooral last aan zijn nek en arm. Verploegh eindigde op een veertiende plaats in het dagklassement.