Podiumplaatsen voor Haverdil en Verploegh, Roks vijfde

23-04-2018

Afgelopen zondag was het een warme, zonnige dag. Zowel quadrijders Valentino Roks en Rick Haverdil als Ecomaxx-dame Demi Verploegh waren op de motorcrossbaan te vinden. Voor Roks en Haverdil vonden er KNMV-wedstrijden plaats op het prachtige circuit “De Witte Ruysheuvel” in Oss, bekend om zijn hoogteverschillen. Verploegh was te vinden op “Het Radiocircuit” in Stevensbeek voor een MON-wedstrijd.

 

Haverdil reed een wedstrijd in de klasse ONK Quads Masters. Hij reed een sterke race en wist in de eerste manche als tweede te finishen. In de tweede manche was hij goed voor de zesde plaats. Hij behaalde voldoende punten om uiteindelijk op het podium te belanden. Hij ging er namelijk vandoor met een derde plaats in het dagklassement!

 

Roks verscheen op zijn Ecomaxx-quad achter het starthek in de klasse NK Quads. Hij reed een prima wedstrijd. Hij werd in de eerste manche namelijk vijfde en in de tweede manche vierde. Uiteindelijk kwam hij uit op een vijfde plaats.

 

Verploegh reisde af naar het Brabantse Stevensbeek om uit te komen in de klasse Dames. Ze liet al in de tijdtraining zien dat ze in vorm was, door de tweede tijd neer te zetten. In de eerste manche werd ze eveneens als tweede afgevlagd. In de tweede manche wist ze, ondanks een valpartij, als derde over de eindstreep te komen. Verploegh kan terugkijken op een succesvolle wedstrijd, welke werd bezegeld met een plek op het podium op de een-na-hoogste trede.