Kopstart en podiumplaats voor Van ’t Ende - Verploegh Europees actief - Pech voor Roks

18-04-2018

Kopstart en podiumplaats voor Van ’t Ende

Youri van ‘t Ende reed afgelopen zaterdag een wedstrijd in de klasse ONK 250cc. Deze vond plaats in Westerbork. Bij de tijdstraining bleek al dat de rijders aan elkaar gewaagd zijn, de eerste tot en met de zevende tijd verschilde in totaal slechts 1 seconde van elkaar. Van ’t Ende trainde de zesde tijd.

 

De Ecomaxx-rijder reed de eerste manche een kopstart! Hij kon deze positie het eerste kwartier vasthouden, maar moest uiteindelijk in de laatste tien minuten nog 2 rijders voor laten gaan. Van ’t Ende werd als derde afgevlagd.  In de tweede manche reed hij netjes en kwam hij over de finish op plaats vier. Zijn prestatie was goed genoeg voor een podiumplaats: hij werd namelijk derde.

 

Verploegh Europees actief tijdens eerste IMBA-wedstrijd

Afgelopen zondag reed Demi Verploegh de eerste IMBA-wedstrijd van het jaar in het Zwitserse Wohlen. Zowel in de vrije als in de tijdstraining zette ze een vijfde tijd neer. In de eerste manche kwam Verploegh niet goed weg, maar wist ze wel als vierde te eindigen. De start van de tweede manche was wel goed en uiteindelijk werd ze afgevlagd op een zesde plek. Ook in de derde manche kwam Verploegh goed weg en finishte ze als vijfde. In totaal werd ze vijfde.

 

Roks startend vanuit tweede rij wegens technische mankementen in tijdtraining

Valentino Roks reisde afgelopen zaterdag af naar Lottum, om uit te komen in de klasse Quads Inters. Helaas had hij in de tijdtraining een los voortandwiel, waardoor hij geen tijd heeft kunnen neerzetten. De consequentie daarvan was dat hij beide manches als laatste naar het starthek reed en startte vanuit de tweede rij. Beide manches werden gereden samen met de klasse Quads Nationaal. In zowel de eerste als de tweede manche werd hij vijfde in de gecombineerde klasse. Uiteindelijk eindigde Roks ook op de vijfde plaats in het dagklassement.

 

Van Mullekom en Hool weer in training

Max van Mullekom heeft afgelopen zaterdag weer voor de eerste keer getraind na zijn enkelblessure die hij een tijd geleden opliep. Hij zal het crossen weer langzaam opbouwen, maar het begin is gemaakt. Ook Michael Hool is weer begonnen met trainen en doet het rustig aan.