Tweemaal winst en viermaal kopstart voor Ecomaxx

09-04-2018

Afgelopen weekend hebben Marnicq Fonteijn, Youri van ’t Ende en Damien Knuiman laten zien dat het rijden met Ecomaxx bijdraagt aan de trekkracht en power van de motor. Fonteijn en Knuiman reden namelijk een kopstart, Van 't Ende wist zelfs in beide manches een kopstart te rijden.

Tweemaal kopstart en winst voor Van ’t Ende

Youri van ’t Ende reed op zondag in Heerde een thuiswedstrijd in de klasse ONK 250cc. In de eerste manche kwam de Ecomaxx-rijder goed weg en kon hij de kopstart op zijn naam zetten. Hij reed een goede manche en kwam als eerste over de finish.

Ook in de tweede manche reed Van ’t Ende een kopstart. Gedurende de manche reed hij wederom erg goed en werd hij als tweede afgevlagd.  In totaal had hij voldoende punten behaald om op de hoogste trede van het erepodium te staan.

 

Kopstart en tweemaal pech voor Fonteijn

Marnicq Fonteijn was afgelopen weekend in Den Hout om de eerste MON-wedstrijd in de klasse MX2 Nationalen te rijden. De Ecomaxx-rijder had in de eerste manche een kopstart en kon geruime tijd aan kop rijden. Helaas kon hij deze positie dankzij een valpartij niet vasthouden en werd hij als zevende afgevlagd.

 

In de tweede manche kwam hij als tweede weg bij het starthek maar viel hij na een harde val terug naar de laatste plaats. Gelukkig kon hij zich weer terugrijden naar een mooie achtste plaats. Met een lichte teleurstelling moest Fonteijn toch genoegen nemen met een zevende plaats in het dagklassement.

 

Kopstart en winst voor Knuiman

Damien Knuiman reed afgelopen zondag een ONK-wedstrijd op Ecomaxx-brandstof. Hij reisde af naar het Brabantse Rosmalen om uit te komen in de klasse 65cc Grote Wielen. Dat Knuiman in topvorm was liet hij al zien in de tijdtraining, hij trainde namelijk de eerste tijd met bijna zeven seconde voorsprong op de tweede rijder. In de eerste manche ging hij even scheef weg bij de start en kwam hij als vierde door de eerste bocht. In de eerste ronde wist hij dit al gauw recht te zetten en reed hij op een eerste positie, om deze vervolgens ook niet meer weg te geven. Hij verruimde deze zelfs en werd uiteindelijk met 56 seconden voorsprong afgevlagd.

 

In de tweede manche reed hij een kopstart en deze positie gaf hij niet meer weg. Uiteindelijk wist hij ook in deze manche te finishen met een ruime voorsprong, maar liefst 58 seconden. Deze prestatie was uiteraard goed genoeg om er met de dagzege vandoor te gaan.