Eerste WMX-wedstrijd voor Demi Verploegh

09-04-2018

De eerste wedstrijd in de wereldkampioenschappen dames (WMX) van dit seizoen vond afgelopen weekend plaats in het Italiaanse Trentino en Demi Verploegh (Team Ecomaxx) was erbij. Het was niet alleen de eerste van het seizoen voor Demi, maar überhaupt de eerste in haar motorcrosscarrière, een primeur dus!

 

Op zaterdag 7 april vonden de tijdtraining en de eerste manche plaats. In de tijdtraining zette de Ecomaxx-rijdster een 37e tijd neer. In de eerste manche kwam ze niet goed weg bij de start, maar ze wist uiteindelijk toch als 28over de finish te komen.

 

Op zondag 8 april was het tijd voor de tweede manche. Ditmaal had Verploegh een goede start, ze reed namelijk op een dertiende positie. Helaas werd ze gedurende de manche tweemaal van haar Ecomaxx-motor gereden en liep daardoor een flinke achterstand op. Uiteindelijk moest ze genoegen nemen met een 38e plaats.

 

Het was voor Verploegh letterlijk en figuurlijk een wedstrijd met vallen en opstaan. Helaas ging ze zonder punten naar huis, maar ze is wél een ervaring rijker. De volgende GP-wedstrijd die Verploegh zal rijden is op 17 juni in Ottobiano, wederom Italië.