Verploegh, Roks en Haverdil in actie tijdens Paasweekend

05-04-2018

Afgelopen weekend kwam niet alleen Youri van ’t Ende in actie, ook Ecomaxx-rijders Demi Verploegh, Rick Haverdil en Valentino Roks waren actief op de motorcrossbaan. Voor Marnicq Fonteijn stond een wedstrijd gepland in Zijtaart in de klasse MON Nationalen, maar helaas waren daar alle wedstrijden afgelast wegens zware regenval.

 

Verploegh kwam wél in actie en reed de KNMV Cup 250cc in Oldebroek op zaterdag 31 maart. Ze trainde de 33e tijd, waardoor ze net buiten Groep A viel. De start in de eerste manche was niet best en ze kon achterin aan de race beginnen.  Ze reed naar voren en kwam als tiende over de finish. Bij de tweede manche was de start een stuk beter, ze kwam als tweede door de eerste bocht! Ze werd uiteindelijk als zesde afgevlagd.

 

Valentino Roks reed op Eerste Paasdag in de klasse NK Quads in Valkenswaard. Hij trainde de derde tijd en kwam in de eerste manche als zesde door de eerste bocht, om uiteindelijk als vierde over de streep te komen. Helaas werd de tweede manche afgelast wegens een ernstig incident in de klasse NK Zijspannen. Roks reed op Tweede Paasdag ook nog een clubwedstrijd in Lille, met nog 15 andere quadrijders. Hij won beide manches, waardoor hij kon terugkijken op een succesvol paasweekend.

 

Rick Haverdil was op Eerste Paasdag ook in Valkenswaard te vinden, waar hij uitkwam in de klasse NK Quads Masters. Hij trainde een elfde tijd. In de eerste manche had hij geen goede start, hij kwam namelijk niet goed weg omdat zijn quad niet lekker liep. Uiteindelijk is Haverdil niet gefinisht omdat zijn quad te oververhit raakte. Vanwege het incident eerder die dag werd ook in deze klasse de tweede manche niet gereden.