Ecomaxx-rijder Van ’t Ende vijfde in Valkenswaard

20-03-2018

Afgelopen weekend reisde Youri van ’t Ende met zijn Ecomaxx-motor af naar het koude Valkenswaard. Daar stond zijn eerste wedstrijd in de klasse EMX300 op het programma tijdens de MXGP op het Eurocircuit.

 

In de vrije training was Van ’t Ende het snelste van allemaal en in de tijdstraining zette hij de vijfde tijd neer.  De Ecomaxx-rijder kon daardoor zaterdag vol vertrouwen starten aan de eerste manche. Hij kwam in eerste instantie goed weg bij het starthek. Helaas bleef hij haken aan de motor van zijn buurman, maar kon zich gelukkig staande houden. Hierdoor begon hij de manche nagenoeg als laatste. In de eerste ronde reed hij zich al terug naar een zestiende plaats en al gauw belandde hij op een tiende plaats. Hij kon nog één plaats opschuiven, om uiteindelijk als negende over de finishlijn te komen.

 

De tweede manche vond plaats op zondag. Van ’t Ende kwam wederom niet goed weg bij de start maar zette direct de strijd in om voorin te komen. Hij kwam terug van de vijftiende naar de vijfde plaats. Hij vocht met Engelsman James Dunn, die overigens ook op Ecomaxx-brandstof rijdt, om de vierde plaats, maar trok toch aan het kortste eind. Uiteindelijk behield hij zijn vijfde plaats en dat was goed voor een vijfde plaats in het dagklassement.

 

Komend weekend staat de EMX300-wedstrijd op Red Sand in Vilafamés, Spanje op het programma.