Podiumplaats voor Ecomaxx-rijder Van ’t Ende in Boekel

05-03-2018

Op zondag 4 maart reisde Youri van ’t Ende af naar Boekel om de wedstrijd in de klasse ONK 250cc te rijden. In de tijdtraining zette de Ecomaxx-rijder de snelste tijd neer. In de eerste manche kwam hij goed weg en reed hij een kopstart. Van ‘t Ende bleef een tijdje aan kop rijden en werd uiteindelijk afgevlagd op een derde plaats.

 

In de tweede manche reed hij lang op de tweede positie. Helaas kon hij gedurende de manche zijn ritme niet goed vinden, hij maakte wat foutjes en kwam uiteindelijk op de zesde plaats over de finish. In totaal reed de hoofdrijder van Ecomaxx een goede wedstrijd. Hij werd uiteindelijk derde in het dagklassement en daarmee belandde hij dus op het podium!

 

Overige rijders Team Ecomaxx

Ook Max van Mullekom was present in Boekel om ook uit te komen in de klasse ONK 250 cc. Van Mullekom werd in de eerste manche 21e, in de tweede manche 31e en in totaal eindigde hij op de 39e plaats van de 57 in het dagklassement.

 

Voor de quadrijders vond afgelopen zondag de eerste wedstrijd plaats in Lochem. Rick Haverdil kwam uit in de klasse ONK Quads Masters. Hij reed een twaalfde tijd in de tijdstraining. In de eerste manche werd hij afgevlagd op een 21e plek, in de tweede manche werd hij 13e en in totaal werd hij 19ein het dagklassement.

 

Valentino Roks verscheen op zijn quad achter het starthek in de klasse NK Quads en trainde een eerste tijd. In de eerste manche werd hij tiende, mede vanwege een verkeerde bandenkeuze. Het terrein was namelijk bevroren en spekglad, waardoor Roks met zijn banden nauwelijks grip had. In de tweede manche gebruikte hij banden met meer grip en dit loonde meteen, hij werd namelijk derde. In totaal eindigde hij op een mooie vierde plaats in het dagklassement.