Ecomaxx feliciteert alle MON-kampioenen

13-12-2017

Afgelopen weekend vond de huldiging plaats van de MON Kampioenen van 2017 in zaal Nia Domo in Boekel. De Top 3 van elke klasse werd in het zonnetje gezet en daar zaten ook enkele Ecomaxx-rijders bij.

 

Ecomaxx feliciteert alle kampioenen en wenst iedereen succes met de voorbereidingen voor 2018!

 

NK Quad Junioren

Valentino Roks rijder in Team Ecomaxx en kwam dit seizoen uit in de klasse NK Quad Junioren. Hij was te sterk voor zijn concurrentie en wist van de in totaal 22 manches er maar liefst 20 te winnen! Valentino werd al vóór de laatste wedstrijd Nederlands Kampioen in zijn klasse.

 

24MX NK Quad Junioren 2017

1 – Valentino Roks

 

NK Damesklasse 2017

De Ecomaxx-dames Demi Verploegh en Sam van de Ven waren dit seizoen aan elkaar gewaagd in de klasse NK Dames 2017. Uiteindelijk ging Eline Burgmans er met de kampioenstitel vandoor, werd Demi tweede en Sam derde. Het podium kleurde voor twee derde in Ecomaxx kleuren, heel goed gedaan dames!

 

Helaas heeft Sam besloten om het komend seizoen een stapje terug te doen in de motorcross-sport, om zich volledig op school te kunnen storten. Sam bedankt voor jouw inzet dit afgelopen seizoen, het was een mooi jaar!

 

24MX NK Damesklasse 2017

2 – Demi Verploegh

3 – Sam van de Ven

 

NK MX 2 Senioren 2017

In de klasse NK MX 2 Senioren startten Ecomaxx-rijders Marnicq Fonteyn en Justin Klaus aan het begin van het seizoen. Beide reden goede wedstrijden. Uiteindelijk kwam Marnicq uit op een derde plek in het eindklassement! Justin werd in totaal tiende. Heel netjes gedaan allebei!

 

Justin heeft besloten afscheid te nemen de sport, onder andere dankzij blessureleed. Justin, bedankt!

 

24MX NK MX 2 Senioren 2017

3 – Marnicq Fonteyn

10 – Justin Klaus

 

NK MX 2 Nationalen 2017

Drie Ecomaxx-rijders kwamen dit seizoen uit in de klasse NK MX 2 Nationalen: Mikey Adams reed de meeste wedstrijden en ook Max van Mullekom en Husqvarna MX Rookie Boyd van der Voorn pikten enkele wedstrijden mee. Mikey belandde uiteindelijk op een vijfde plek. Boyd werd 21e en Max 26e.

 

Mikey Adams heeft besloten in 2018 niet meer in teamverband te rijden en zal dus niet meer uitkomen voor Team Ecomaxx. Hij blijft de sport wel beoefenen.  Mikey, bedankt voor het afgelopen seizoen!

 

24MX NK MX 2 Nationalen 2017

5 – Mikey Adams

21 – Boyd van der Voorn

26 – Max van Mullekom

 

MX 2 Jeugd 125 cc 2017

In de klasse MX 2 Jeugd 125cc was het druk met Ecomaxx-rijders. Uiteindelijk ging Boyd van der Voorn er met de winst en de kampioenstitel vandoor. Mikey Adams kwam ook op het podium terecht op een derde plek. Marnicq Fonteyn greep helaas net naast de prijzen en werd vierde. Justin Klaus werd 14e en Demi Verploegh 21e.

 

Prox MX 2 Jeugd 125 cc 2017

1 – Boyd van der Voorn

3 – Mikey Adams

4 – Marnicq Fonteyn

14 – Justin Klaus

21 – Demi Verploegh

                                        

85cc Kleine en Grote Wielen 2017

Damien en Jeremy Knuiman hebben dit jaar enkele wedstrijden gereden voor de MON. Damien reed in de klasse 85cc Kleine Wielen en werd uiteindelijk 16e. Jeremy reed in de klasse 85cc Grote Wielen en eindigde op de 6e plaats.

 

Prox 85cc Kleine Wielen 2017

16 – Damien Knuiman

 

Prox 85cc Grote Wielen 2017

6 – Jeremy Knuiman

 

Overige rijders

In eerste instantie was Danny Gerards de hoofdrijder van Team Ecomaxx. Hij heeft aan het begin van het seizoen besloten om een stapje terug te doen en zijn motorcrosscarrière op een laag pitje te zetten. Danny werd vervangen door Michael Hool, die twee Europese wedstrijden reed in de klasse EMX300.

 

In 2017 is Dieter Aerts toegevoegd aan Team Ecomaxx. Helaas heeft hij dit seizoen niet kunnen rijden vanwege een aanhoudende rugblessure. Helaas heeft hij afscheid genomen van het team.