Boyd van der Voorn MON-kampioen 125cc MX2 Jeugd

02-11-2017

Op zondag 29 oktober heeft Ecomaxx-testrijder Boyd van der Voorn beslag gelegd op het kampioenschap in de klasse 125cc MX2 Jeugd van de Motorsport Organisatie Nederland.

 

Al vele jaren is voor de MON Jeugd de wedstrijd in Dongen de afsluiter van het seizoen, zo ook dit jaar. Van der Voorn pakte in de tijdstraining de pole position en daarmee liet hij zien duidelijk de snelste te zijn. In de eerste manche kwam de Husqvarna MX Rookie als vijfde uit de eerste bocht en gedurende de eerste ronde werkte hij zich naar de eerste plaats. Hij sloot de manche winnend af. In de tweede manche pakte Van der Voorn de holeshot en was hij de snelste. Hij sloot ook de tweede manche winnend af, werd eerste in het dagklassement en daarmee werd hij de terechte kampioen van zijn klasse.

 

Ook Ecomaxx-rijders Mikey Adams, Marnicq Fonteyn en Justin Klaus zijn dit seizoen gestart in dezelfde klasse als Van der Voorn. Wegens diskwalificatie heeft Adams zijn kansen op het kampioenschap verspeeld, maar eindigde hij uiteindelijk toch nog op een derde plek in het eindklassement. Fonteyn reed de laatste twee wedstrijden niet mee en kwam uiteindelijk uit op een vierde plek. Klaus reed slechts de eerste helft van het seizoen in deze klasse en werd uiteindelijk veertiende.

 

Fonteyn en Klaus kwamen dit seizoen ook uit in de klasse MX2 Senioren. De laatste wedstrijd in deze klasse vond afgelopen zondag plaats op het circuit in Meijel. Fonteyn werd in de manches vijfde en vierde. Dit was goed voor een vijfde plaats in het dagklassement. In het kampioenschap eindigde de Ecomaxx-rijder op een keurige derde plaats. Klaus reed in Meijel iets beter en werd derde en vijfde in beide manches, daarmee kwam hij uit op vierde plaats in het een dagtotaal. In het kampioenschap eindigde hij op een tiende plaats.