Gebroeders Knuiman Nederlands en Vice Nederlands kampioen!

18-10-2017

Jeremy Knuiman

Na vier maanden blessureleed is Jeremy, de oudste van de gebroeders Knuiman, weer hersteld. Hij nam op zondag 8 oktober jl. deel aan de derde en tevens laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Jeugd Enduro 1. Jeremy liet zien het rijden nog niet verleerd te zijn en ging er met de dagzege vandoor! De eerste wedstrijd in het kampioenschap vond eind maart plaats en deze wist hij ook te winnen. Helaas moest hij de tweede wedstrijd verstek laten gaan vanwege zijn blessure. Dankzij beide overwinningen had Jeremy toch voldoende punten gescoord om zichzelf Nederlands kampioen Jeugd Enduro te mogen noemen in de klasse 85cc!

 

De wedstrijd vond plaats in het Brabantse Bergeijk. De baan was door de hevige regenval wel wat vettig, maar het was goed te doen. Jeremy liet zichzelf van zijn beste kant zien in de vier proeven en liet zien dat er met zijn uithoudingsvermogen niets mis was. Hij reed vol zelfvertrouwen en wist de dagzege binnen te slepen. Aangezien de leider in de tussenstand in de laatste ronde uit viel, kon Jeremy de titel van Nederlands kampioen Enduro 2017 klasse JE1 op zijn naam zetten. 

 

Damien Knuiman

Op zaterdag 14 oktober jl. reed Damien de laatste ONK-wedstrijd in de klasse 65cc grote wielen. In de  zowel de tijdtraining als in de eerste manche klokte hij de snelste rondetijd. Damien begon de eerste manche op een vierde plaats, maar wist zich al gauw op te werken naar een tweede plaats. Uiteindelijk werd hij als tweede afgevlagd. In de tweede manche kwam Damien weg op een tweede plaats en gaf deze niet meer weg. Uiteindelijk werd hij tweemaal tweede, dat goed was voor een tweede plaats in het dagklassement. Hij vergaarde in totaal voldoende punten om ook als tweede in het kampioenschap te eindigen. Daarmee werd Damien Knuiman Vice Nederlands kampioen in de klasse 65cc grote wielen.

 

Boyd van der Voorn

De derde Husqvarna MX Rookie, Boyd van der Voorn, kwam de afgelopen tijd ook in actie. Zo won hij afgelopen zaterdag beide manches in de MON-wedstrijd, klasse MX2 Jeugd 125cc. Hij gaat aan de leiding in het kampioenschap, met nog twee wedstrijden te gaan.