Educatief onderwijsprogramma Ecomaxx EduKart Challenge gelanceerd

12-09-2017

Kinderen al jong laten kiezen voor techniek.

 

Op maandag 4 september is de Ecomaxx EduKart Challenge feestelijk gelanceerd in IJmuiden in het bijzijn van Alida Oppers - Directeur-Generaal van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap - en coureur Jan Lammers. Het is een educatief onderwijsprogramma voor basisschoolleerlingen van groep 8 om op een leuke manier in aanraking te komen met bètavakken en praktische technologie.

 

De Ecomaxx EduKart Challenge is veel meer dan zo hard mogelijk rijden op de kartbaan. Het is namelijk een onderwijsprogramma waarbij leren samenwerken en ondernemen centraal staan. Ook biedt het kinderen de kans om hun technologische en wetenschappelijke talenten te ontwikkelen. Naast vier keer per schooljaar karten op het circuit van Kartcentrum Lelystad, bevat het programma vooral veel lessen in de eigen klas over onder andere elektriciteit en magnetisme, beweging, energie en machines, lucht- & ruimtevaart en robotica.

 

Het programma is ontwikkeld door Techport Campus, Jet-Net Junior, Kartcentrum Lelystad, stichting Atlant en Pabo InHolland Haarlem. Het initiatief wordt naast Ecomaxx ondersteund door staalbedrijf Tata Steel en de Koninklijke Metaalunie. In het onderwijsprogramma rijden alle karts op Ecomaxx MX Race 4: een hoogwaardige, ultraschone racebenzine. Deze brandstof is 90% schoner dan gewone benzine aangezien het vrijwel geen schadelijke stoffen bevat, zoals benzeen en tolueen. Tevens is de brandstof vrij van ethanol. Het rijden op de schone brandstof van Ecomaxx is veel beter voor de kart, maar ook voor de mens en het milieu.

 

Tijdens de lancering waren de aanwezige kinderen van basisschool De Zefier uit IJmuiden zeer positief over zowel de Ecomaxx EduKart Challenge als de schone Ecomaxx-brandstof.  De juniorkart als centraal thema lijkt een schot in de roos, karten bleek namelijk ontzettend ‘hot’ onder de jeugd. Met twee proefjes werd aangetoond dat Ecomaxx-brandstof veel schoner is dan Euro 95. De kinderen vonden het interessant en reageerden zeer enthousiast.