Ecomaxx testrijder Knuiman vice Europees kampioen

25-07-2017

Afgelopen weekend is Damien Knuiman tijdens de Europese Grand Prix tweede geworden in de eindronde om het Europees kampioenschap in zijn klasse: EMX 65cc. De Ecomaxx testrijder reed voortreffelijk op het technische circuit in het Tsjechische Loket.

 

In de vrije training liet Knuiman op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 65 direct zien dat hij tot de top behoorde. Ook in de tijdtraining verbaasde hij iedereen en klokte hij een scherpe tweede tijd. Knuiman liet zien in vorm te zijn op deze prachtige, maar moeilijke baan.

 

Dankzij zijn tweede plek in de tijdtraining mocht Knuiman in de eerste manche ook als tweede oprijden naar het starthek. De start was redelijk en hij kwam als achtste uit de eerste bocht. Knuiman zette direct de aanval in en reed zichzelf al gauw naar de derde plek. Twee rondes later schoof hij door naar een tweede positie. De volgende ronde reed hij zelfs het gat dicht met de koploper en nam hij zelfs even de leiding in handen! Uiteindelijk finishte de Husqvarna MX Rookie op een welverdiende tweede plaats.

 

Op zondag vond de tweede manche plaats. Knuiman startte beter dan de dag ervoor en hij begon als derde piloot aan de wedstrijd. Hij schoof in de tweede bocht al door naar de tweede plaats, maar moest deze plek in de volgende ronde afstaan aan de Deen Mads Fredsoe Sorensen. Knuiman gaf zich niet zomaar gewonnenm, bleef scherp en vocht tot het einde om de tweede plaats. Hij pakte uiteindelijk de derde plaats en dit was voldoende om in de totaalstand als tweede te eindigen. Een ongelooflijk knappe prestatie van onze Ecomaxx testrijder Damien Knuiman!

 

Volgend weekend reist Knuiman af naar Estland om daar deel te nemen aan de wedstrijd om het wereldkampioenschap. Bij dezen wenst Team Ecomaxx hem daar veel succes en vooral ook veel plezier toe!

 

Totaaluitslag EK EMX 65cc 2017

  1. Mads Fredsoe Sorensen (Denemarken)
  2. Damien Knuiman (Nederland)
  3. Ivano van Erp (Nederland)