Ecomaxx-rijders Roks, Verploegh, Knuiman en Van der Voorn in actie

12-07-2017

Afgelopen weekend was het voor Ecomaxx-rijders Valentino Roks, Demi Verploegh en MX Rookies Damien Knuiman en Boyd van der Voorn weer tijd om op de crossmotor of -quad te kruipen. Er stonden weer wedstrijden op het programma in  Bergharen, Hof Westerwald (Duitsland), Eersel en Lelystad.

 

Valentino Roks - MON

Roks was afgelopen zondag in Bergharen te vinden voor de MON-wedstrijd in de klasse Quads Junioren. Het was een harde, maar mooie baan. In de eerste manche had Roks een mindere start en kwam hij als vijfde door de eerste bocht. Hij knokte voor wat hij waard was en werd toch nog eerste. In de tweede manche had hij een betere start en reed hij op een tweede plek. Ook hier wist hij zich naar de koppositie te rijden, om uiteindelijk ook als eerste te finishen. Met uiteraard deze dagoverwinning op zag kan Roks nu genieten van een welverdiende vakantie.

 

Demi Verploegh - IMBA

Verploegh kwam zondag in actie in het Duitse Hof Westerwald voor de voorlaatste IMBA-wedstrijd in de damesklasse. In de eerste manche kwam Verploegh slecht weg, maar kon zich naar voren rijden. Helaas viel ze in de derde ronde, waardoor ze helemaal achteraan verder kon. Van de laatste plaats kon ze zich toch nog terugrijden naar voren, om op een zevende plaats te finishen. In de tweede manche ging het rijden niet lekker, maar werd ze toch vijfde. Ook in manche drie startte ze slecht en reed ze niet lekker. Ze kwam weer als zevende over de finish. In totaal werd ze zesde. Met nog één IMBA-wedstrijd te gaan staat ze nu nog steeds derde in het kampioenschap.

 

Husqvarna MX Rookies - KNMV 

Ook de Husqvarna MX Rookies Knuiman en Van der Voorn kwamen in actie afgelopen weekend. Knuiman reed zondag een KNMV Jeugd-wedstrijd in Eersel op zijn 65cc met grote wielen. Knuiman wist weer beide manches te winnen en ging er met de dagzege vandoor.

 

Van der Voorn had twee crosswedstrijden op het programma afgelopen weekend. Zaterdag reed hij in Lelystad een wedstrijd voor de KNMV in de klasse ONK 125cc. In de eerste manche wist hij op een nette derde plaats over de finish te komen. In manche twee viel hij helaas met de start, waardoor hij direct tegen een flinke achterstand aankeek. Uiteindelijk kwam hij als vijftiende over de finish. In totaal werd hij achtste in het dagklassement. Op zondag stond hij in Eersel op de crossbaan. Ook hier reed hij in de KNMV-klasse ONK 125cc. In de eerste manche was hij betrokken bij een zware valpartij. Helaas kon hij deze manche niet finishen. In de tweede manche verscheen hij gewoon weer aan de start en kwam hij uiteindelijk als zesde over de finish. Al met al werd hij 23e van de dag.