Ecomaxx vier keer op het podium in Mill

04-07-2017

Afgelopen weekend was het weer tijd voor motorcross voor Sam van de Ven, Demi Verploegh, Mikey Adams, Marnicq Fonteyn, Rick Haverdil en ook Husqvarna MX Rookie Boyd van der Voorn verscheen aan de start. Haverdil kwam in actie in Westerbork en de andere rijders in Mill. Het was een regenachtige dag met veel regenval, maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk heeft het toch weer vier podiumplaatsen opgeleverd voor Ecomaxx.

 

MON Dames

Van de Ven en Verploegh gingen de strijd aan met elkaar en de andere dames bij de MON-wedstrijd in Mill. Dankzij de zware regenval vlak voor de start van de eerste manche was het een zware baan met veel modder. Van de Ven liet zien dat ze fit was, ze reed een kopstart in de eerste manche. Ze won de manche met maar liefst 1.21 minuut voorsprong! Verploeg had een wat mindere manche dankzij een val. Ze kwam maar moeilijk overeind doordat het voorwiel zich vastzoog in de modder. Uiteindelijk lukte het haar, met wat hulp, om overeind te komen. Uiteindelijk werd ze toch nog vierde in de manche.

 

In de tweede manche waren de rollen omgedraaid. Verploegh reed een stuk beter en kon doorschuiven naar een tweede plaats, terwijl Van de Ven viel en uiteindelijk derde werd. In het dagklassement werd Van de Ven heel netjes tweede, gevolgd door Verploegh op een derde plek. Het podium was dus voor twee derde gevuld met Ecomaxx!

 

MON MX2 Nationalen

Adams en Van der Voorn kwamen uit in de MON-klasse MX2 Nationalen. Adams moest onder andere in Van der Voorn zijn meerdere erkennen. Van der Voorn werd tweemaal tweede in de manches en kwam daarmee uit op een derde plaats in het dagklassement. Adams werd vierde en zesde in de manches en werd uiteindelijk vijfde.

 

MON MX2 Senioren

Fonteyn was ook van de partij in Mill en reed in de MON-klasse MX2 Senioren. In de tijdtraining moest hij erg wennen en zette hij een achtste tijd neer. In de manches bleek dat hij beter kon dan de achtste tijd en kwam hij als derde en vierde over de finish. Uiteindelijk kwam ook Fonteyn op het podium terecht op een derde plek.

 

KNMV ONK Quads

Haverdil verscheen met zijn Ecomaxx-quad in Westerbork om de KNMV-wedstrijd te rijden in de klasse ONK Quads. Haverdil trainde een vijfde tijd en hield die tendens de hele wedstrijd vast: hij werd namelijk zesde in de eerste manche, vijfde in de tweede manche en uiteindelijk vijfde in het dagklassement.