Driemaal goud voor Husqvarna MX Rookies

26-06-2017

Afgelopen weekend lieten Damien Knuiman en Boyd van der Voorn - testrijders van Ecomaxx - zien dat ze in topvorm zijn. Ze stonden samen driemaal op het de hoogste trede van het podium. Ecomaxx-rijders Marnicq Fonteyn en Mikey Adams gingen de strijd aan met Van der Voorn en ook Valentino Roks en Demi Verploegh kwamen dit weekend in actie.

 

MON – Geldermalsen

Zaterdag verscheen Van der Voorn aan de start van de MON-wedstrijd in Geldermalsen in de klasse MX2 Jeugd. Ook Fonteyn en Adams – rijders van Team Ecomaxx – waren van de partij. In de eerste manche werd Adams eerste, op de voet gevolgd door Van der Voorn die tweede werd. In manche twee waren de rollen omgedraaid: Van der Voorn werd eerste en Adams tweede. Uiteindelijk ging Van der Voorn er met de dagzege naar huis en Adams werd tweede in het dagklassement. Fonteyn werd in totaal zesde.

 

Op zondag was het wederom in Geldermalsen te doen. Van der Voorn en Adams kwamen beide in actie in de klasse MX2 Nationalen. In de tijdtraining liet Van der Voorn zien dat hij de te kloppen persoon was, door de snelste tijd te trainen. Hij won ook beide manches en was daarmee wederom de beste in zijn klasse. Adams werd in beide manches derde en stond daarmee ook op het podium, op de derde plek.

 

KNMV – Winterswijk

Damien Knuiman reed zondag de ONK-wedstrijd in zijn klasse: 65cc Grote Wielen. De tijdtraining verliep goed en hij wist als eerste te finishen op 3 seconden voorsprong. In de eerste manche reed hij een kopstart en deze heeft hij niet meer afgegeven. Hij finishte op 7 seconden vóór de nummer twee. In manche twee vertrok hij op een tweede positie, die hij al in ronde twee inruilde voor een eerste positie, om hem vervolgens wederom niet meer weg te geven. In totaal bouwde hij deze manche maar liefst 14 seconden voorsprong op! Knuiman was superieur en ging uiteraard met de dagzege en de grootste beker naar huis.

 

KNMV – Valkenswaard

Valentino Roks kwam zondag ook in actie op zijn Ecomaxx-quad, hij reed op het NK Quads. In de eerste manche wist hij op een derde plek afgevlagd te worden. In de tweede manche ging het wat moeizamer en werd hij achtste. In totaal werd hij zesde in het dagklassement.

 

IMBA – Penkridge (Engeland)

Ecomaxx-dame Demi Verploegh reisde afgelopen weekend af naar Lower Drayton (Penkridge) in Engeland voor een Europese wedstrijd (IMBA Dames). In de eerste manche eindigde ze op een vijfde plaats, in de tweede en derde manche op een vierde plaats. Hiermee stond Verploegh net niet op het podium, maar op een vierde plaats. Ze was wél de beste Nederlandse rijdster in het dagklassement. In het toernooiklassement staat ze op een mooie derde plaats.