Nationaal en internationaal succes voor vijf Ecomaxx-rijders

20-06-2017

 

Afgelopen zondag waren vijf Ecomaxx-rijders weer op het circuit te vinden. Max van Mullekom reisde af naar Deurne voor een clubwedstrijd. Rick Haverdil en Valentino Roks waren in Holten te vinden voor nationale quadwedstrijden. Damien Knuiman en Boyd van der Voorn van het Husqvarna MX Rookie-team kwamen eveneens in actie, zij streden om de winst tijdens Europese wedstrijden in Denemarken en Duitsland. 

 

Max van Mullekom

Max van Mullekom reed afgelopen zondag zijn eerste wedstrijd na zijn sleutelbeenbreuk ruim twee maanden geleden. Van Mullekom sprong op zijn Ecomaxx-motor voor de Clubcross van MC Deurne. In de wedstrijd reden de MX1- en MX2-rijders bij elkaar. Het was voor hem een zware wedstrijd, vooral de laatste tien minuten van de eerste manche waren zwaar, maar toch wist hij in die manche als eerste van zijn klasse over de finish te komen. In manche twee was hij als laatste weg bij de start, maar toch wist hij zich terug te knokken naar P1 van de MX2-rijders. In de tweede manche ging het rijden een stuk beter en kon hij het ook langer volhouden.

 

Rick Haverdil & Valentino Roks

Quadrijders Rick Haverdil en Valentino Roks waren afgelopen zondag op het circuit in Holten te vinden voor de KNMV-wedstrijd. Haverdil kwam uit in de ONK-klasse en werd in totaal zesde. Roks reed in de NK-klasse en trainde de eerste tijd. In de eerste manche reed hij heel goed weg en kwam hij als derde door de eerste bocht. Hij reed de manche uit op een tweede plek. In manche twee startte hij eveneens goed en reed hij op P3. Helaas viel hij na ronde twee uit met een elektronisch probleem. Later bleek het om een draadbreuk te gaan, waardoor hij de wedstrijd niet heeft kunnen uitrijden.

 

Boyd van der Voorn & Damien Knuiman

Ook de Husqvarna MX Rookies Boyd van der Voorn en Damien Knuiman waren afgelopen weekend weer op het circuit te vinden. Van der Voorn reed een IMBA-wedstrijd in het Deense Grenaa. Hij liet zien dat hij in topvorm was en kwam zowel tijdens de tijdtraining, de eerste, de tweede als de derde manche als eerste over de finish! Hij ging dus met de dagzege van de Europese wedstrijd naar huis.

 

Ook Damien Knuiman reed een Europese wedstrijd, hij reisde af naar Schwedt (Duitsland) voor de laatste kwalificatiewedstrijd voor de finale van het Europese Kampioenschap 65cc. In de eerste manche kwam Knuiman als vijfde over de finish na een kleine valpartij en in manche twee als derde. Hij werd uiteindelijk derde in het dagklassement. In het totaalklassement eindigde hij op een vierde plek en daarmee heeft Knuiman zich gekwalificeerd voor de finale op 22-23 juli het Tsjechische Loket.