Ecomaxx-rijders weer volop in actie

13-06-2017

Afgelopen weekend was op diverse plekken een motorcrosswedstrijd georganiseerd, dus Team Ecomaxx verscheen weer op verschillende circuits. Zo was het voor de KNMV te doen in Sint Isidorushoeve en voor de MON in Amersfoort/Leusden. Ook was er op zaterdag en uitwisselingswedstrijd voor de jeugd van België, Nederland en Duitsland in Koningshooikt, België en een clubwedstrijd in het Belgische Lille.

 

KNMV – Sint Isidorushoeve

Valantino Roks verscheen op zaterdag met zijn Ecomaxx-quad aan de start in de wedstrijd om het NK Quads, evenals 29 andere quadrijders. In de eerste manche had hij een redelijke start en kwam hij als zevende over de finish. In manche twee startte hij beter en eindigde hij op een vijfde plek. Uiteindelijk werd hij zevende.

 

Rick Haverdil verscheen ook in Sint Isidorushoeve aan de start met zijn Ecomaxx-quad. Hij was op zondag aan de beurt, in de klasse ONK Quads. Hij kwam in manche één als vierde over de finish en in manche twee als zesde. Dit was goed voor een vierde plek in het dagklassement.

 

Ook de Husqvarna MX Rookies Damien Knuiman en Boyd van de Voorn reisden af naar Sint Isidorushoeve. Damien kwam uit in de klasse 65cc Grote Wielen. Een supersnelle ronde in de training zorgde voor een ‘pole position’. In manche één wist hij al snel de koppositie te veroveren en niet meer weg te geven. Ook in manche twee wist hij – weliswaar met iets meer moeite – op de eerste plek te finishen. Damien ging hier met de grootste beker naar huis. Boyd kwam eveneens op het podium terecht. Hij kwam in de eerste manche als derde en in de tweede manche als vijfde over de finish. Daarmee werd hij de nummer drie van de dag.

 

MON – Amersfoort/Leusden

Sam van de Ven en Demi Verploegh kwamen afgelopen zondag in actie in de Dames-klasse. Sam liet zien dat je met een Ecomaxx-motor snel weg bent, door in beide manches een kopstart te rijden. In de eerste manche zakte ze slechts één plek. In manche twee zakte ze af naar de derde plek en kwam toen ten val. Vanuit een achterstand is ze toch nog kunnen eindigen op een zesde plek. Dit was goed voor een podiumplek: Sam eindigde namelijk op de derde plek. Demi reed een tijd lang op de vierde plek. Ze wilde in de aanval komen op P3 en P2, maar kwam helaas hard ten val. Ze werd duizelig en had last van haar rug. Toch is ze nog als vierde gefinisht. Ook in de tweede manche bleef de rugpijn sterk aanwezig, maar kwam ze als vierde over de finish. Uiteindelijk werd ze vijfde in het dagklassement.

 

Ook Marnicq Fonteyn was zondag in Amersfoort/Leusden, hij reed in de klasse MX2 Senioren. Hij trainde de veertiende tijd, kwam in de eerste manche als derde over de eindstreep en in de tweede manche als vierde. Helaas greep Marnicq net naast het eremetaal en kwam hij uit op een vierde plek.

 

Overige wedstrijden

Marnicq Fonteyn en Mikey Adams reden zaterdag een uitwisselingswedstrijd met de jeugd van België, Nederland en Duitsland in de klasse MX2. Marnicq werd uiteindelijk zestiende en Mikey kwam als tiende over de finish. Valentino Roks reed nog een clubwedstrijd in het Belgische Lille. Daar werd hij tweemaal tweede, waardoor hij totaal ook eindigde op een tweede plek.

 

Ecomaxx-rijders met blessures

Justin Klaus zit nog steeds in de lappenmand. Door aanblijvende last van zijn enkel heeft hij toch besloten om terug te gaan naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken. Daarop was helaas toch een breukje in zijn enkel geconstateerd. Hij heeft een brace gekregen en moet nu zeker twee weken rust houden. Maar, er is ook positief nieuws vanuit de ziekenboeg: Max van Mullekom is onlangs weer op zijn Ecomaxx-motor gestapt. Hij brak op 9 april zijn sleutelbeen op twee plaatsen. Gelukkig is hij voldoende hersteld om de motortraining weer te hervatten.