Team Ecomaxx tijdens Pinksterweekend wederom succesvol

08-06-2017

Afgelopen weekend was het Pinksteren. Dat betekent: 3 dagen motorcross! Het voormalige GP-circuit van Stevensbeek was voor de MON ‘the place to be’ en het ging de Ecomaxx-rijders goed af. Zij waren namelijk samen goed voor in totaal zes podiumplaatsen!

 

Zaterdag

Op zaterdag moest de MX2 Jeugd aan de bak. Mikey Adams, Marnicq Fonteyn, Demi Verploegh en ook Boyd van der Voorn – van de MX Rookies, rijdend metEcomaxx-brandstof en de Ecomaxx Power Set – verschenen aan de start in Stevensbeek. Boyd liet zien dat hij in vorm was. Hij trainde de eerste tijd en ook in beide manches wist hij iedereen voor te blijven. Dit resulteerde in een eerste plaats voor Boyd, op de voet gevolgd door Mikey Adams die knap tweede werd. Marnicq Fonteyn werd in totaal vijfde en Demi Verploegh dertiende.

 

Zondag – Eerste Pinksterdag

Op Eerste Pinksterdag stonden MON-wedstrijden in de klassen MX2 Senioren en MX2 Nationalen op het programma. Justin Klaus verscheen aan de start van de MX2 Senioren. Ondanks zijn pijnlijke enkel wilde hij zelf per se rijden. Hij kreeg een twijfelachtig groen licht van de arts en reisde af naar Stevensbeek. Marnicq Fonteyn kwam in actie in dezelfde klasse en moest zijn Ecomaxx-motor dus weer gereed hebben na de wedstrijd van gister. Zo ook Mikey Adams, die uitkwam in de klasse MX2 Senioren.

 

Marnicq werd in de eerste manche als derde afgevlagd en in de tweede manche als vierde. Dit was goed voor een vierde plek in het dagklassement, helaas net naast het podium. Justin reed in de eerste manche ietwat voorzichtig, maar reed wel een aardig tempo. Helaas stootte hij zijn pijnlijke enkel aan een paaltje, maar finishte als dertiende. In de tweede manche had hij toch te veel last van zijn enkel en kon hij zijn ritme niet vinden. Hij eindigde die manche op plaats 25 en werd overall negentiende. Mikey trainde de zesde tijd bij de MX2 Senioren en dat bracht hem wat extra zelfvertrouwen. In de eerste manche werd hij derde en in de tweede manche zelfs eerste! Hij stond uiteindelijk op de tweede trede van het podium.

 

Ook MX Rookies Damien Knuiman en Boyd van der Voorn kwamen in actie deze zondag, allebei in Mill. Damien nam deel aan de kwalificatiewedstrijd voor het EK in de klasse EMX 65cc. Dit stond in eerste instantie voor zaterdag gepland, maar door een enorme plensbui stond het hele terrein onder water. De kwalificatiewedstrijd kon niet worden hervat en werd uitgesteld. Het ging zondag letterlijk met vallen en opstaan voor Damien en hij werd uiteindelijk negende. In de totaalstand van de EK-kwalificatie staat hij nog op een mooie vijfde plaats. Boyd reed in de ONK-klasse 125cc. Ook bij hem ging het met vallen en opstaan, maar ondanks dat kwam hij in de eerste manche als derde en in de tweede manche als zesde over de finish. Hij werd beloond met een vierde plaats.

 

Maandag – Tweede Pinksterdag 

Tweede Pinksterdag was de derde motorcrossdag in Stevensbeek. Demi Verploegh en Sam van de Ven kwamen uit in de Damesklasse en Valentino Roks verscheen aan de start met zijn Ecomaxx-quad in de klasse Quad Junioren. De dames van Ecomaxx waren in vorm en stonden beiden op het podium: Demi werd tweede en Sam derde. Valentino Roks was weer heer en meester in zijn klasse. Hij won wederom beide manches en ging met de dagzege naar huis.

 

MX Rookie Boyd van der Voorn had na twee dagen rijden nog niet genoeg van zijn motor, dus nam hij deel aan de Grand Day in Bleiswijk. De club had groots uitgepakt vanwege het vijftigjarig bestaan en ook het merk Ecomaxx was er goed vertegenwoordigd. Boyd reed in de klasse MX2-2T en was weer superieur. Het iets hardere circuit lag hem goed en hij wist beide manches te winnen en ging daardoor met de grootste beker naar huis.