Diverse podia in Ecomaxx-kleuren

30-05-2017

Zowel quadrijder Valentino Roks als de Ecomaxx-dames Demi Verploegh en Sam van de Ven wisten op Hemelvaartsdag en/of afgelopen weekend het podium te bestijgen. Valentino stond op de hoogste trede, Demi op de tweede en Sam op de derde plek. Ook Husqvarna MX Rookie Damien Knuiman was te sterk voor de concurrentie en wist zich naar de dagzege te rijden afgelopen zondag. Helaas had zijn broer Jeremy minder succes op Hemelvaartsdag en kwam hij hard ten val, waardoor zijn seizoen over is.

 

Valentino Roks

Afgelopen zondag verscheen Valentino aan de start van de MON-wedstrijd in Cuijk in de klasse Quads Junioren, waar de junioren en senioren tegelijkertijd reden. In de eerste manche wist de Ecomaxx-rijder als snelste te finishen. In manche twee was hij de beste van de junioren en kwam hij als tweede over de eindstreep van alle quadrijders. Daarmee heeft hij wederom de dagzege in de wacht gesleept en een mooie bos bloemen.

 

Demi Verploegh en Sam van de Ven

Ook de Ecomaxx-dames kwamen afgelopen dagen ten tonele. Beide dames reden op Hemelvaartsdag een wedstrijd in Venlo en op zondag in Cuijk in de Damesklasse. In beide wedstrijden moesten ze hun meerdere erkennen in Eline Burgmans – zij werd tweemaal eerste – maar wisten ook allebei het podium te bestijgen.

 

Sam had donderdag een raar gevoel vanwege een ongeluk dat ze vorig jaar had op diezelfde baan in Venlo. Gelukkig ging het allemaal goed in Venlo en wist ze zonder kleerscheuren over de finish te komen, ondanks wat kleine foutjes. Uiteindelijk werd ze vijfde in de eerste manche en derde in de tweede. Dit was helaas niet genoeg voor een podiumplaats. Sam leerde snel van haar foutjes, want zondag in Cuijk wist ze wél op het podium te eindigen, namelijk op de derde plaats! Ze kwam helaas wel hard ten val in de tweede manche en er kwam een herstart. Ze was nog onder de indruk van haar val, maar toch werd ze in die manche als vierde afgevlagd.

 

Demi reed in Venlo goed en werd derde en tweede in de manches. Dat leverde haar een tweede plek op in het dagklassement. Ook zondag in Cuijk wist ze de tweede trede van het podium te bestijgen. Ze reed in de eerste manche én bij de herstart van manche twee zelfs een kopstart op haar Ecomaxx-motor!

 

Husqvarna MX Rookies

Ook MX Rookie Damien Knuiman kwam afgelopen zondag weer in actie, tijdens het ONK in Oirschot. Hij kwam wederom uit in de klasse 65cc grote wielen en was weer superieur: beide manches wist hij te winnen, wat hem de dagzege opleverde.

 

Zijn broer Jeremy verscheen op Hemelvaartsdag aan de start van de ONK-wedstrijd in Rhenen op zijn 85cc met grote wielen. In de laatste ronde van de eerste manche ging het mis: hij kwam hard ten val. Bij deze crash brak hij zijn bovenbeen en sleutelbeen en moest meteen worden geopereerd in het ziekenhuis van Ede. Er is een pin geplaatst in zijn been en hij kan nu langzaam gaan herstellen. Hoe lang de revalidatie duurt is nog niet te zeggen, maar dat zijn seizoen over is is wel duidelijk.