Ecomaxx testrijders van MX Rookie Team in de prijzen

17-05-2017

Het is al even geleden dat er wedstrijdverslagen zijn geschreven over onze Ecomaxx-rijders. Dat komt omdat er weinig noemenswaardigs is gebeurd! Afgelopen zaterdag kwam daar verandering in: de Husqvarna MX Rookies vielen namelijk alle drie in de prijzen.

 

Jeremy Knuiman en Boyd van der Voorn verschenen afgelopen zaterdag (13 mei) aan de start in Reusel bij de MON-wedstrijd. Jeremy kwam uit in de jeugdklasse 85cc Grote Wielen en Boyd bij de MX 2 Jeugd. Jeremy won in zijn klasse beide manches en ging met de dagzege naar huis. Boyd werd een manche eerste en een manche tweede en kon daarmee ook de dagzege binnenslepen. Hiermee liet Boyd drie rijders van Team Ecomaxx achter zich: Mikey Adams (vijfde), Marnicq Fonteijn (zesde) en Justin Klaus (twaalfde).

 

Jeremy was niet de enige van de gebroeders Knuiman die het erepodium wist te bestijgen. Broer Damien kwam afgelopen zaterdag namelijk in actie in de ONK-jeugdwedstrijd in Emmen in de klasse 65cc Grote Wielen. Het ging (letterlijk) met vallen en opstaan en ook de weergoden waren hem niet gezind: er viel een heuse stortvloed aan regen over het circuit. Damien liet zich niet van zijn stuk brengen, ook al moest hij een gedeelte van manche twee zelfs zijn bril afzetten vanwege de regenval. Uiteindelijk werd hij als zevende en als tweede afgevlagd in de manches. Dit was voldoende om als derde te eindigen in het dagklassement.

 

Op zondag 14 mei namen Jeremy en Boyd deel aan de Dutch Masters of Motocross in Emmen. Beide MX Rookies reden een prima wedstrijd en werden uiteindelijk netjes dertiende en twaalfde. Damien Knuiman werd in ingezet als narijder en deze functie voerde hij voortreffelijk uit.