Ecomaxx Power Set - Laat je tweetakt motor rijden als een viertakt!

26-04-2017

Ecomaxx is naast het ontwikkelen van schone brandstof ook geruime tijd bezig met de Ecomaxx Power Sets. Deze zijn volledig afgestemd op Ecomaxx MX Race 2-benzine. De Power Sets zijn eenvoudig te monteren, zonder cilindertuning en kunnen meerdere jaren meegaan. De optimale combinatie van de brandstof met de Power Set maakt het mogelijk dat een tweetakt motor rijdt als een viertakt!

 

Onderdelen

De Ecomaxx Power Set is een investering waar je lang plezier van hebt. De Power Sets zijn met zorg samengesteld in samenwerking met VHM. Elke set bevat essentiële onderdelen voor de crossmotor zoals een binnenkop, uitlaat, demper en zuiger.

 

Er zijn meerdere Power Sets ontwikkeld, volledig afgestemd op een bepaald type motor. Momenteel zijn Power Sets voor tweetakt Yamaha-, KTM- en Husqvarna-crossmotoren van 125 en 250cc verkrijgbaar.

 

Volledig afgestemd op Ecomaxx MX Race 2

De Power Sets en Ecomaxx MX Race 2-benzine zijn jarenlang in combinatie getest en daardoor volledig op elkaar afgestemd. Om die reden wordt de Ecomaxx Power Set afgeraden voor gebruik van andere brandstoffen dan Ecomaxx MX Race 2, in verband met een verhoogde kans op motorschade en detonatie. De Ecomaxx MX Race 2 is wél te gebruiken zonder een Ecomaxx Power Set, maar het effect zal lang niet zo groot zijn als met.

 

Verkrijgbaarheid

De prijzen van de meest voorkomende Ecomaxx Power Sets variëren tussen de 600 en 900 euro, afhankelijk van het type motor. Deze kosten zijn eenmalig, aangezien de Power Set lang meegaat. Onderdelen onderhevig aan slijtage, zoals de zuiger, dienen naar gelang het gebruik van de motor vervangen te worden. Losse onderdelen zijn uiteraard ook verkrijgbaar.

 

Nederland kent meer dan 40 Ecomaxx-verkooppunten en er zijn een aantal winkels in België met Ecomaxx in haar assortiment. Al onze verkooppunten weten alles van de producten en helpen graag. Kijk hier voor het dichtstbijzijnde Ecomaxx-verkooppunt bij u in de buurt. Bent u geïnteresseerd om Ecomaxx-verkooppunt worden?  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

Testteams

Om de Ecomaxx Power Sets te blijven verbeteren, rijdt het Team Ecomaxx op Ecomaxx MX Race 2 in combinatie met de Power Set 125SX en 250SX. Op deze manier kan Johan Bollen de Power Sets finetunen, in samenwerking met VHM. Het Ecomaxx-team wordt dan ook met zorg samengesteld: het team bestaat uitsluitend uit rijders die de motoren maximaal weten te belasten, aangezien hiermee de doorontwikkeling van de Power Sets mogelijk gemaakt wordt. Het is namelijk de bedoeling dat het uiterste uit de crossmotor gehaald wordt.

 

Naast Power Sets voor de 125cc- en 250cc-motoren, is Ecomaxx ook bezig met de ontwikkeling voor Power Sets voor 65cc- en 85cc-motoren. Daarvoor heeft Ecomaxx een testpartner gevonden in het Husqvarna MX Rookie Team. Dit jeugdteam rijdt uiteraard op Ecomaxx MX Race 2 en op de Ecomaxx Power Sets voor de Husqvarna TC 65-, TC 85- en TC125-crossmotor.