Ecomaxx-rijder Danny Gerards doet stap terug

14-04-2017

Danny Gerards heeft besloten om de tijd te nemen om te overdenken wat hij wil met zijn motorcrosscarrière. Dat betekent dat hij nu een stap terug doet om hier in alle rust een beslissing over te nemen. In de loop der tijd zal blijken wat de toekomst gaat brengen.

 

Gerards classificeerde zich vorig jaar nog als beste tweetaktrijder in het IMBA Open-kampioenschap en wist zichzelf als derde te positioneren in het eindklassement. Daarmee was hij tevens de beste Nederlander in de koningsklasse.

 

Naast het rijden voor Team Ecomaxx in motorcrosswedstrijden is Gerards ook een belangrijke rijder geweest in de ontwikkeling en het testwerk van Ecomaxx. Om zijn Ecomaxx KTM 250 cc tweetakmotor niet stil te laten staan, is besloten dat Roy Hoeijmakers het testwerk van Gerards tijdelijk overneemt. Een logische keuze, aangezien Hoeijmakers afgelopen winter al getest heeft met Ecomaxx samen met Gerards.

 

Zolang er nog geen besluit is genomen zal Hoeijmakers van Gerards de testwerkzaamheden overnemen. Gerards krijgt daarmee de tijd die hij nodig heeft om te beslissen over zijn motorcrosscarrière.