Ecomaxx-rijders Valentino Roks en Damien Knuiman Nederlands kampioen

18-10-2016

Na afgelopen weekend is Ecomaxx weer twee kampioenen rijker. Tijdens de Prox MX MON Jeugdcross in Heeswijk wist Valentino Roks in de klasse Quad Special de Nationale titel in de wacht te slepen en Damien Knuiman werd Nederlands kampioen in de klasse 65cc kleine wielen.

 

Valentino Roks reed het gehele seizoen uitstekend. De Ecomaxx-rijder wist namelijk bij alle wedstrijden het podium te bestijgen. Sterker nog, bij 22 van de in totaal 24 manches kwam hij als eerste over de streep. Bij de overige 2 manches wist hij als tweede te finishen. Ook afgelopen weekend in Heeswijk wist Roks beide manches te winnen en daarmee stond hij wederom bovenaan in het dagklassement. Uiteraard was dat ruim voldoende voor de rijder van Team Ecomaxx om Nederlands kampioen te worden in de klasse Quad Special 2016.

 

Damien Knuiman heeft eveneens op Ecomaxx-benzine gereden en was ook het hele seizoen in bloedvorm. Afgelopen zaterdag verscheen Knuiman aan de start met in zijn achterhoofd dat hij minimaal tweemaal de vierde plek moest behalen. De eerste manche verliep voorspoedig en de rijder van MX-team Knuiman wist als eerste te finishen. Hij had de smaak te pakken en ook de tweede manche was hij te sterk voor zijn concurrenten. Het resultaat: een dagzege en de Nederlandse titel op zak in de klasse 65cc Kleine Wielen 2016.