Gerards derde in Europese koningsklasse en beste tweetaktrijder

26-09-2016

Ecomaxx-rijder Danny Gerards wist zich afgelopen weekend te plaatsen als beste tweetaktrijder in het IMBA EK MX Open-kampioenschap. Gerards werd tiende in het dagklassement tijdens de laatste IMBA-wedstrijd in Amriswil (Zwitserland). Daarmee had hij voldoende punten behaald om zijn derde plek in de ranglijst te behouden, nog vóór de Nederlanders Dekker (4) en Verhorevoort (7). Naast de beste tweetaktrijder was Gerards dus ook de beste Nederlander in het Europese kampioenschap.

 

Wedstrijdsverslag

Aangezien het een hard circuit was in Amriswil, verscheen Gerards aan de finish met zijn Ecomaxx KTM 450cc-crossmotor. Hij trainde de vijfde tijd en was daarmee de snelste Nederlander. In de eerste en tweede manche reed Gerards prima en kwam hij als negende en tiende over de finish. De derde manche werd halverwege stilgelegd omdat Jarno Verhorevoort (die eveneens op Ecomaxx-benzine rijdt) hard ten val kwam. De manche werd herstart en Gerards reed het parcours netjes uit. Hij werd tiende in het dagklassement. De Ecomaxx-rijder wist zijn derde plek in het algemeen klassement te verdedigen en mocht uiteindelijk de bronzen medaille voor het kampioenschap in ontvangst nemen.

 

Ecomaxx: schone racebenzine

Gerards wist het erepodium te bestijgen met zijn Ecomaxx-crossmotor, rijdend op Ecomaxx-benzine. Dit laat zien dan schone racebenzine absoluut gekoppeld kan worden aan hoge prestaties.