Ecomaxx-rijder Remco Doornwaard Europees motorcrosskampioen

24-09-2015

Sinds 40 jaar weer Nederlander als IMBA-kampioen
 

Onze Ecomaxx-topper Remco Doornwaard is afgelopen weekend IMBA-kampioen geworden in de Open Klasse. Doornwaard werd tijdens de laatste EK-wedstrijd in Boekel tweede in het dagklassement en behaalde daarmee voldoende punten om de titel in de wacht te slepen. De rijder van Team Ecomaxx schrijft hiermee geschiedenis. In de afgelopen 40 jaar is het geen enkele Nederlander gelukt om deze Europese titel te behalen.

 

Met Jarno Verhorevoort (tweede) en Roy Hoeijmakers (derde) kleurde het erepodium geheel oranje. Naast de kampioenstitel is Doornwaard tevens uitgeroepen tot beste tweetaktrijder in de koningsklasse.

 

Het is opmerkelijk dat Doornwaard met een tweetakt crossmotor het kampioenschap heeft weten te bemachtigen. Doornwaard  en Verhorevoort rijden beide op de onlangs gelanceerde, ultraschone benzines Ecomaxx MX Race 2 en Ecomaxx MX Race 4. Ook zijspancrossteam Bax wist deze maand wereldkampioen te worden, rijdend op Ecomaxx-benzine. Het blijkt dus,  dat een schone racebenzine absoluut gekoppeld kan worden aan hoge prestaties.

 

Tuner Johan Bollen heeft speciaal voor deze Ecomaxx-brandstoffen standaard tuningskits ontwikkeld, die in combinatie met de brandstof tot sterk verbeterde prestaties leiden. Ecomaxx zal zowel de kits als de brandstoffen in het najaar lanceren via de gespecialiseerde motorsportzaken. Doel is dat deze uiterst betaalbare tuningkit zonder cilindertuning voor de rijder een extreem soepele crossmotor oplevert, met meer koppel en een brede vermogensband.