Wederom podiumplaatsen voor Doornwaard en De Loose

27-10-2015

Afgelopen zondag reden Keanu de Loose en Remco Doornwaard hun laatste wedstrijden van dit seizoen, op circuit De Vossenberg in Meijel. Deze Ecomaxx-rijders hebben zichzelf daar weer gemanifesteerd als geduchte tegenstander door beide een podiumplaats te behalen.

 

Remco Doornwaard

Naast de historische prestatie van het binnenslepen van de IMBA Open-titel, wilde Doornwaard dit seizoen ook in de klasse MX Open Inters vechten voor wat hij waard was. Met succes. Voorafgaand aan de wedstrijd stond hij tweede in de ranking en in Meijel reed hij zichzelf naar de derde plek in het dagklassement. Daarmee waren de kaarten geschud voor het Nederlands kampioenschap. Doornwaard moest zijn meerdere erkennen in Mike van den Bogaert, maar behaalde knap de tweede plaats. Doornwaard’s focus lag dit seizoen op de IMBA-titel, dus deze podiumplaats is voor hem “een cadeautje”.

 

De wedstrijd van afgelopen zondag was Doornwaard’s laatste wedstrijd op het huidige amateurniveau. Hij nam, met de IMBA-titel en de tweede plek in het NK Open Inters op zak, afscheid op zijn hoogtepunt.

 

Keanu de Loose

Ook De Loose reed een sterk seizoen. Hij is gestart in de klasse NK MX 2 Jeugd 125cc 2015, waar hij in de top meedraaide. De laatste wedstrijd, afgelopen zondag in Dongen, heeft De Loose bewust verstek laten gaan om bij de laatste wedstrijd van zijn Ecomaxx-teamgenoot te kunnen zijn. Toch had hij in de loop van het seizoen voldoende punten bij elkaar gereden om zich in het eindklassement als derde te plaatsen.

 

De Loose wist onlangs de titel Nederlands kampioen MX 2 Senioren 2015 op zijn naam te zetten. Volgend jaar komt hij dus uit in de klasse MX Open Nationalen. Om alvast ervaring op te doen, heeft De Loose afgelopen zondag in Meijel zijn debuut gemaakt in de klasse op zijn tweetakt motor van 250cc. Hij won de eerste manche, waarmee hij zichzelf al direct op de kaart zette. In de tweede manche had De Loose de pech dat de startkabel achter zijn achterwiel bleef hangen, waardoor hij als laatste weg was bij de start. Hij herpakte zich goed, om uiteindelijk vierde te worden in die manche. Dit resulteerde in een tweede plek in het dagklassement. Dit belooft nog wat voor volgend seizoen!