Rick Haverdil Nederlands kampioen Quads Nationalen

22-10-2015

Ecomaxx-testrijder Rick Haverdil heeft de Nederlandse kampioenstitel in de klasse Quads Nationalen op zijn naam weten te zetten, tijdens het NK Motorcross in Heeswijk op 18 oktober 2015.

 

 

Vorig jaar kwam Haverdil nog uit in de klasse Quads Junioren, waar hij eveneens Nederlands kampioen werd. Dit jaar probeerde hij het, met succes, een klasse hoger. De 16-jarige inwoner van Beuningen reed een constant seizoen. Gaandeweg het seizoen werd duidelijk dat Haverdil een geduchte concurrent was. Van de dertien competitiewedstrijden stond hij maar liefst twaalf keer op het podium, waarvan acht maal op de hoogste trede.

 

In de categorie zwaardere (450 cc) viertaktmotoren fungeert Haverdil als testrijder voor de benzine Ecomaxx MX Race 4, sinds mei 2015. Daarvoor reed hij op Aspen Race-benzine. Het voordeel van de verbeterde Ecomaxx MX race 4 benzine is een hoger koppel, waardoor de quad soepeler accelereert bij lage toeren. Haverdil is dit seizoen al de vierde Ecomaxx-rijder die een kampioenstitel heeft weten te bemachtigen.