Ecomaxx presenteert: Team Ecomaxx 2020

09-12-2019

Ecomaxx heeft haar motorcrossteam voor 2020 compleet! Team Ecomaxx geeft graag nieuw talent de kans om zich te ontwikkelen. Met dat in het achterhoofd is de teamsamenstelling voor 2020 bepaald. Het komende jaar behoren 4 rijders tot het team:

 

Youri van ’t Ende 

Hij rijdt inmiddels al meerdere jaren in Ecomaxx-kleuren. Mét succes, want hij boekte ondertussen al diverse overwinningen. Het hoogtepunt van 2019 was de tweede plaats in de EMX2T-wedstrijd in Portugal, achter teamgenoot Mike Kras. Een paar weken later brak Van ’t Ende brak zijn kuit en scheenbeen en was het seizoen zo goed als over voor de Ecomaxx-rijder.

 

Van 't Ende krijgt in 2020  een nieuwe kans om zich te bewijzen. Het ultieme doel is om in de Top 5 te eindigen van de EMX2T. Ook gaat hij de Dutch Masters of Motorcross 250cc rijden, aangevuld met enkele wedstrijden ONK 250cc.

 

 


Remco Doornwaard

Doornwaard is voor Ecomaxx geen onbekende. In 2015 werd hij namelijk onder de vlag van Ecomaxx Europees kampioen bij de IMBA. Onder het mom van “op je hoogtepunt moet je stoppen” besloot Doornwaard om daarna een punt achter zijn motorcrosscarrière te zetten. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan… Hij bleef namelijk testrijder voor Team Ecomaxx en in 2019 trok Doornwaard zijn Ecomaxx-outfit weer uit de kast om uiteindelijk kampioen te worden in de klasse KNMV Cup 125cc.

 

In 2020 pakt Doornwaard het weer grootser aan en gaat hij de strijd aan in de EMX2T.  Het belangrijkste doel van Doornwaard binnen Team Ecomaxx is de ontwikkeling en het testwerk op Europees niveau. En uiteraard kan hij zijn teamgenoot Van 't Ende bijstaan waar nodig. Ook wil hij de Dutch Masters of Motorcross gaan rijden, evenals enkele wedstrijden ONK 250cc.

Foto: Luc Wright - MX nieuws


Valentino Roks 

Ook quadrijder Roks verschijnt in 2020 weer in Ecomaxx-kleuren aan de start. In 2019 sloeg hij een dubbelslag. Hij sleepte namelijk twee kampioenschappen binnen: NK Quads (KNMV) en Quads Inters (MON).

 

Komend seizoen gaat Roks wederom bij zowel de MON als de KNMV Rijden. Bij de MON gaat hij zijn titel verdedigen in de klasse Quads Inters. Bij de KNMV gaat hij rijden in de klasse Quad Masters.

 

 

 

 


Rick Haverdil

Hij behoort in 2020 wederom tot Team Ecomaxx. Helaas kon hij wegens een blessure in 2019 weinig op zijn Ecomaxx-quad verschijnen achter het starthek. Ook voor 2020 is het nog de vraag of/wanneer hij weer wedstrijden gaat rijden. Zijn rugblessure speelt nog vaak op.

 

 

 

 

 

Foto: DV Racing Pics


3 testrijders 

Ecomaxx is een merk voor schone brandstoffen. De brandstofwereld blijft altijd in ontwikkeling en dit volgt Ecomaxx op de voet. Om altijd het beste eruit te halen, test Team Ecomaxx voortdurend de nieuwste ontwikkelingen. Voor komend seizoen heeft het team drie testrijders:

 

  • Remco Doornwaard (EMX2T)
  • Max van Mullekom (MON Inters)
  • Michel Otten (MON Inters)