Oplossing voor het E10-probleem

05-12-2019

Het zal bezitters van oudere auto’s en klassiekers niet ontgaan zijn: de opmars van E10-benzine. Beter voor het milieu, maar niet voor rubbers, roest- en gomvorming. Gelukkig is er Ecomaxx Classic Car Fuel, dat vrij is van schadelijke stoffen.

 

Om de klimaatdoelstellingen te halen, schrijft het kabinet per 1 oktober 2019 de massale invoering van E10 voor. Dat is benzine met tweemaal zoveel ethanol als voorheen: maximaal 10 om maximaal 5 procent bij E5. Ethanol is schoon maar schadelijk voor het brandstofsysteem van auto’s uit de vorige eeuw, dus met een bouwjaar vóór 2000. Om te voorkomen dat we nooit meer een fraaie klassieker op de weg zien of, erger nog, bezitters van oudere auto’s met dure reparaties te maken krijgen, heeft GVG Oliehandel Ecomaxx Classic Car Fuel ontwikkeld.

 

Schoner en lang houdbaar

De brandstoffen onder het label Ecomaxx zijn geheel ethanolvrij en 100 procent uitwisselbaar met alle soorten benzine aan de pomp. Ook verbrandt het veel schoner dan gewone brandstof, wat koolaanslag op kleppen en zuigers voorkomt. Nog meer voordelen: Ecomaxx verbrandt reukloos, bevat anders dan E10 geen schadelijke stoffen als benzeen en tolueen én is minimaal drie jaar houdbaar. Dankzij zijn unieke eigenschappen voorkomt Ecomaxx kostbare reparaties.

 

Ideaal voor winterstalling

Het is niet nodig om Ecomaxx Classic Car Fuel het hele jaar door te gebruiken. Tank bij voorkeur E5-benzine, die minder verkrijgbaar wordt maar nog wel beschikbaar blijft. Ecomaxx is ideaal voor de winterstalling. Rij de tank zo ver mogelijk leeg en vul hem daarna met Ecomaxx. Maak nog een laatste rit voor de winterstop, zodat de Ecomaxx zich verspreidt in het brandstofsysteem. Op die manier raakt het systeem tijdens de maanden van stilstand gegarandeerd niet aangetast en kun je in de lente weer probleemloos van je old- of youngtimer genieten.

 

Ecomaxx Classic Car Fuel is verkrijgbaar in jerrycans van 20 liter bij Classic Car-dealers. Het is er ook voor brommers, scooters, motoren en boten. 

 

E10-problemen die Ecomaxx voorkomt

 • Korte houdbaarheid benzine
 • Ethanol lost oude rubber- en kunststofdelen op
 • Ethanol kan metalen oxideren, waardoor roestvorming in de tank kan ontstaan
 • Ethanol trekt vocht aan uit de lucht en kan daardoor afscheiden (separeren)
 • Door afscheiding ontstaat een zure waterlaag in tank en carburateur, wat tot corrosie leidt
 • Door afscheiding kan het octaangehalte lager worden en pingelen optreden
 • Ethanol kan met water gomvorming veroorzaken
 • Ethanol mengt zeer slecht met tweetaktoliën
 • Vapor lock bij carburateurmotoren, oftewel: belvorming in de benzineleiding
 • Armer lopende motor, met als gevolg een hetere verbranding
 • 2 tot 7 procent meer brandstofverbruik
 • Lakvorming op brandstofinjectoren

VERKOOPPUNTEN

 

Ecomaxx werkt met specialistische verkooppunten. Dit betekent dat Ecomaxx Classic Car Fuel verkrijgbaar zal zijn bij verkooppunten met kennis van klassieke auto's. Zij weten alles van onze producten en van uw klassieker, en kunnen u het beste helpen. 

 

Bel even en informeer naar de mogelijkheden voor uw klassieker.

 

Vind een verkooppunt