Team Ecomaxx Fuels neemt afscheid van Mike Kras en Demi Verploegh

13-11-2019

Team Ecomaxx Fuels neemt afscheid van Mike Kras en Demi Verploegh. Beide rijders hebben Ecomaxx goed op te kaart gezet en gevochten voor wat ze waard zijn in Ecomaxx-kleuren. Toch is het tijd om plaats te maken voor aanstormend talent. Team Ecomaxx Fuels geeft jonge, talentvolle rijders namelijk graag de kans om zich op hoog niveau te bewijzen in de motorcross. Ook blijft het testen, verbeteren en optimaliseren van de schone brandstoffen ontzettend belangrijk voor Ecomaxx. 

Mike Kras en Team Ecomaxx

In 2019 vormde Kras samen met Youri van 't Ende het hoofdteam voor Team Ecomaxx Fuels. Hij reed het hele seizoen voor dit team, met als hoofddoel het Europese kampioenschap EMX2T. Het jaar verliep erg succesvol voor Kras. Hij kwam uit in de Dutch Masters of Motor Cross (DMoMX) en daar behaalde hij een Top 10-plaats. Hij was de eerste rijder in dat klassement die geen Grand Prix-wedstrijden reed. Een prachtige prestatie dus!

 

De kers op de taart was natuurlijk de Europese titel EMX2T. Dat was zijn ultieme droom, die met Ecomaxx werkelijkheid werd. De juiste rijder, de juiste getunede motor en de juiste brandstof maakte dat mogelijk.

Demi Verploegh en Team Ecomaxx

Demi Verploegh liep al meerdere jaren rond in Ecomaxx-kleuren. Verploegh reed zowel nationale als Europese wedstrijden voor Team Ecomaxx. 2018 was voor haar misschien wel het beste jaar. Ze reed in april haar eerste wedstrijd in het wereldkampioenschap voor vrouwen (WMX). In september van dat jaar wist ze zelfs tien punten te pakken ik één wedstrijd. Dat was echt een hoogtepunt. Ook werd ze dat jaar tweetakt kampioen bij de IMBA Dames. Ze eindigde namelijk vierde in het klassement, als beste Nederlander en beste tweetakt rijdster. Helaas kende 2018 voor haar ook een dieptepunt: ze greep net naast de titel in het kampioenschap MON Dames.

 

2019 was voor Verploegh een jaar  met vallen en opstaan, met als dieptepunt het scheurtje dat ze opliep in haar bekken bij een WMX-wedstrijd in Portugal. Daardoor was ze een tijd uit de running. Toch wist ze meerdere keren op het podium te komen in diverse wedstrijden. 

 

Mike en Demi, bedankt voor jullie geweldige inzet voor Team Ecomaxx!