Roks eerste en Verploegh derde bij Motorcross Made 2019

04-11-2019

Afgelopen weekend vond de 21e editie plaats van Motorcross Made. Dit is een jaarlijks terugkerend motorcross evenement. Team Ecomaxx was in Made goed vertegenwoordigd. Zowel Valentino Roks als Demi Verploegh waren er namelijk te vinden.

 

Valentino Roks kwam uit in de klasse Quads

Op zaterdag werden de eerste en tweede manche verreden. In de eerste manche kwam de Ecomaxx-quad goed weg bij de start en pakte Roks de kopstart. Op deze positie wist hij de gehele wedstrijd te rijden, om uiteindelijk ook als eerste te worden afgevlagd. In de tweede manche was de start net iets minder. Roks kwam uit het starthek rond de zesde plaats. Onderweg wist hij twee quads te passen en kwam hij als vierde over de eindstreep. 

 

Op zondag vond de derde manche plaats. Toen het starthek viel zat de Ecomaxx-quad er weer goed bij. Hij kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen en zette de aanval in naar voren. Hij wist enkele rijders passeren en reed halverwege de manche op de eerste plaats. Op die positie werd hij ook afgevlagd. Helaas werd de vierde manche afgelast wegens hevige regenval. Uiteindelijk kan Roks terugkijken op een goed weekend. Hij werd namelijk eerste in het totaalklassement!

 

Demi Verploegh kwam uit in de Damesklasse

Bij de eerste manche had Verploegh een goede start. Uiteindelijk kwam ze als tweede dame over de finish. Ook de start van de tweede manche verliep goed voor de Ecomaxx-dame. Ze ging in gevecht om de tweede plaats, maar helaas trok ze aan het kortste eind. Ze werd namelijk als derde afgevlagd.

 

De laatste twee manches vonden op zondag plaats. Bij manche drie had Verploegh een iets mindere start. Ze kreeg al snel last van harde armen en werd als vierde afgevlagd. Ook de start van de vierde manche verliep niet helemaal volgens plan. De Ecomaxx-dame kwam namelijk ten val bij de start. Vervolgens kreeg ze haar motor niet snel aan, waardoor ze erg veel tijd verloor. Uiteindelijk lukte het en ze zichzelf verder naar voren rijden. Ze werd vierde in deze manche en derde in het totaalklassement.