Demi Verploegh derde bij Vrije Klasse MON

28-10-2019

Afgelopen zondag (27 oktober 2019) reed Ecomaxx-dame Demi Verploegh in Dongen mee bij de MON in de vrije klasse. Er was een lage opkomst. Daardoor besloot de organisatie om de MX2 Jeugd 125cc en de Vrije Klasse samen te voegen. Zo ontstond er een veld met in totaal 14 rijders, waarvan 10 rijders in de Vrije Klasse. De Ecomaxx-dame kon in de tijdtraining lekker rijden. Ze verkende de baan goed en wist de 3e tijd neer te zetten in haar klasse. Van alle rijders was ze 5e.

 

In de tweede manche kwam Verploegh goed weg uit het starthek. Ze had naar eigen zegge een superstart en kwam als derde door de eerste bocht. Helaas kwam ze in de derde bocht ten val, samen met een andere rijder. Daardoor verloor ze wat tijd. Gelukkig kon ze snel weer op haar Ecomaxx-motor stappen en terugrijden naar een zesde plaats in totaal. Uiteindelijk werd ze vierde in de Vrije Klasse.

 

In de tweede manche was Verploegh's start wederom goed. Ze kon lang op de tweede plaats van haar klasse rijden, maar moest toch een positie toegeven. Uiteindelijk werd ze derde van de vrije klasse, vijfde in totaal. In het eindklassement van de Vrije Klasse kwam de Ecomaxx-dame uit op een mooie derde plaats. 

 

Foto: Luc Wright - MXnieuws.nl