Eerste plaats voor Doornwaard in Hellendoorn

16-09-2019

Afgelopen zaterdag (14 september) had Ecomaxx-testrijder Remco Doornwaard een NK Cup 125-wedstrijd op zijn agenda staan. Deze wedstrijd werd verreden in Hellendoorn. Op deze baan had Doornwaard al enkele jaren niet meer gereden, maar toch begon hij vol goede moet aan de wedstrijd.

 

In de tijdtraining had hij telkens een langzamere rijder voor zich, waardoor het lastig was om een hele snelle rondetijd neer te zetten. Het lukte hem toch om de tweede tijd te trainen.

 

Doornwaard was niet tevreden over zijn start in de eerste manche. Toch wist hij na een paar rondes op de eerste plek aan te komen. Een andere ervaren rijder zat in zijn kielzog en wist hem een paar rondjes voor het einde te passeren. Uiteindelijk werd Doornwaard in zijn wiel tweede.

 

In de tweede manche kwam de Ecomaxx-rijder veel beter weg uit het starthek. In de eerste ronde kwam hij alweer als eerste door. Hij wist een mooi gat te slaan en gemakkelijk naar de overwinning te rijden. Met een tweede en een eerste plaats was Doornwaard goed voor de eerste prijs. Hij ligt dus nog steeds op koers voor het kampioenschap!