Ecomaxx-rijders Roks (NK Quads) en Doornwaard (Cup 125cc) eerste

02-09-2019

Afgelopen weekend waren drie Ecomaxx-rijders op de crossbaan te vinden. Valentino Roks reisde af naar Heerde voor de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen in de klasse NK Quads. Remco Doornwaard was in Veendam te vinden voor zijn eerste Cup 125cc-wedstrijd na de zomerstop. Ecomaxx-dame Demi Verploegh had een thuiswedstrijd. Zij was namelijk in Zaltbommel en reed mee bij MSV de Waal. 

 

Twee kopstarts en twee dagzeges voor Roks

Roks verscheen als klassementsaanvoerder op zijn Ecomaxx-quad in Heerde. En hij liet dit weekend zien dat dat een terechte positie voor hem is. In de tijdtraining zette Roks namelijk de snelste tijd neer. In de eerste manche pakte hij de kopstart en wist hij deze positie niet meer weg te geven. In de tweede manche zette hij de kopstart wederom achter zijn naam. Halverwege de manche werd hij gepasseerd door één rijder. Gelukkig was dat van korte duur, want na enkele rondes wist Roks via buitenom weer aan kop te komen. Uiteindelijk werd hij afgevlagd op deze eerste plaats.

 

Met zijn score van afgelopen weekend is de Ecomaxx-rijder weer 25 punten uitgelopen in het klassement. In de laatste wedstrijd zal blijken of Roks het kampioenschap gaat binnenhalen. Deze wedstrijd staat voor 6 oktober op de agenda in Holten. Spannend!

 

Dubbelslag voor Doornwaard in Cup 125cc

Doornwaard is vorige week hard gevallen, waardoor hij een paar ribben flink gekneusd heeft. Toch leek hij er in de tijdtraining van de Cup 125cc weinig last van te hebben, want hij wist de snelste tijd te klokken.

 

In de eerste manche was de start van de Ecomaxx-testrijder voor verbetering vatbaar. Toch kon hij als vijfde aan de wedstrijd beginnen en rustig zijn rondjes maken. Halverwege de manche was de koppositie voor Doornwaard. Deze heeft hij niet meer weggegeven.

 

In de tweede manche kreeg hij behoorlijk last van zijn ribben. Maar hij liet zich niet kennen en verscheen gewoon achter het starthek. De start was iets beter, hij vertrok namelijk op de derde plaats. Binnen een paar rondes verroverde de Ecomaxx-testrijder de koppositie weer en werd hij uiteindelijk ook als eerste afgevlagd. 

 

Demi Verploegh bij startbewijshouders MSV de Waal

Verploegh kon het afgelopen weekend niet laten om haar Ecomaxx-motor voor de dag te halen, ondanks haar zere pols. Ze verscheen achter het starthek van de startbewijshouders (inters) op de speciaal aangelegde baan langs het water, over het strand. Gelukkig ging het rijden in de tijdtraining goed, dus besloot ze gewoon aan de wedstrijd deel te nemen. Ze kon in de eerste manche lekker rijden en ging de strijd aan met haar mede-rijders. Uiteindelijk werd ze als dertigste afgevlagd.

 

In de tweede manche moest ze helaas starten vanuit de tweede startrij. De Ecomaxx-dame kon wederom lekker rijden en had het goed naar haar zin. Uiteindelijk werd ze 27e in het dagtotaal.