Helaas geen punten voor Verploegh in WMX Italiƫ

20-08-2019

Ook Demi Verploegh was afgelopen weekend te vinden in het warme Italiaanse Imola. Zij verscheen daar aan de start van de vierde ronde in de WMX-klasse. In zowel de vrije als de tijdtraining kon de Ecomaxx-dame lekker rijden, ondanks de natte baan. Ze wist in beide trainingen de de 22ste tijd neer te zetten. 

 

In de eerste manche was Verploegh betrokken bij een valpartij bij de start. Ze had zelf nergens last van, maar het duurde wél erg lang voordat ze weer verder kon. Toen ze eenmaal aan de wedstrijd kon beginnen, kwam ze gauw genoeg zelf erg hard ten val. Het springen op een dubbel ging niet volgens plan, waardoor ze een flinke smakker maakte. Helaas kwamen haar pols en schouder niet ongeschonden uit de strijd en ook het stuur van haar Ecomaxx-motor was krom. Toch wilde ze zelf graag doorrijden en kwam ze uiteindelijk als 29ste over de eindstreep. 

 

Ondanks de pijn besloot Verploegh toch op zondag te starten aan de tweede manche. In de warming-up ging het namelijk wel met de pijn en kon ze de motor goed vasthouden. Tijdens de manche ging het rijden zelf niet slecht, gezien de omstandigheden. Halverwege de wedstrijd kreeg de Ecomaxx-dame erg veel last, maar kon ze toch de 26ste plaats achter haar naam zetten.

 

Helaas pakte Verploegh dit weekend geen punten. Ze verliet het circuit met een scheurtje in haar handwortelbeentje, zo bleek later.  Ze moet nu twee weken rust houden. Daarna kan ze haar voorbereidingen gaan treffen voor de laatste WMX in Turkije. Dit staat gepland voor 7 en 8 september.