Kras houdt het spannend in EMX2T

20-08-2019

Afgelopen weekend stond de zesde ronde van de EMX2T op de agenda voor Mike Kras. Hij reisde daarvoor af naar het circuit van het Italiaanse Imola. In de vrije training verkende de Ecomaxx-rijder de baan heel rustig en kon hij zijn energie sparen voor de rest van het weekend. Het was namelijk erg warm in Italië!

 

In de tijdtraining zette Kras als vroeg de snelste tijd neer. Vlak voor het einde wisten drie rijders de tijd van Kras te kloppen, waardoor hij de vierde tijd te pakken had. Helaas kreeg de rijder van Team Ecomaxx al snel de finishvlag, waardoor hij niet meer genoeg tijd had om nog eens goed aan te zetten.

 

Met de eerste manche kwam de Ecomaxx-motor van Kras redelijk weg bij de start rond de zesde positie. Al gauw wist hij zich verder naar voren te rijden op de derde plaats. Halverwege de manche verloor hij een plaats, maar wist deze daarna weer te verroveren. Uiteindelijk finishte de Ecomaxx-rijder als derde.


De tweede manche verliep voor Kras iets minder rooskleurig. Hij kwam namelijk helaas ten val in de derde bocht, doordat hij over een gevallen rijder heenvloog. Door deze val kon hij vanuit een twintigste positie aan de wedstrijd beginnen. Kras liet zijn vechtersmentaliteit zien en wist de ene na de andere rijder te passeren. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de vijfde positie.

 

Dit weekend viel de Ecomaxx-rijder net buiten het podium. Hij kwam namelijk op de vierde plaats. Dit heeft geen goed gedaan voor de tussenstand in het klassement. Kras staat namelijk nu op evenveel punten als zijn directe concurrent Brad Anderson. Echter is Kras de rode plaat kwijt, omdat Anderson meer manchezeges heeft dan Kras. In de laatste wedstrijd wordt alles beslist. Deze staat gepland op 7 en 8 september in Afyonkarahsir, Turkije...