Roks en Verploegh voor Team Ecomaxx in actie

22-07-2019

Valentino Roks

Op zondag 21 juli was Valentino Roks in Bergharen neergestreken, voor zijn laatste wedstrijd vóór de vakantie. Het was een wedstrijd bij de MON in de klasse Quads Inters. De kleibaan was erg hard en er was heel veel stof.

 

Roks zette in de tijdtraining de tweede tijd neer. In de eerste manche pakte de Ecomaxx-quad de kopstart en wist hij deze positie enkele rondes vast te houden. Onderweg moest hij één positie afstaan, om uiteindelijk als tweede te eindigen. Ook in de tweede manche werd hij tweede. 

 

Demi Verploegh

Ook Ecomaxx-dame Demi Verploegh verscheen afgelopen zondag achter het starthek. Zij heeft opnieuw meegereden bij de VMCF in Warsage. In de eerste manche verscheen Verploegh als 21e aan het starthek. Na de start kwam ze via buitenom kwam ze als vierde door de eerste bocht! Uiteindelijk werd ze knap derde.

 

Vlak voor de tweede manche werd de baan nog even flink gesproeid. De dames kregen een "sighting lap", waarbij al velen ten valk kwamen. Bij de start van deze manche waaide Verploegh wat ver naar buiten in de bocht, waardoor ze als achtste doorkwam. Onderweg kwam ze veel gevallen dames tegen, zeker op een stuk waar je omhoog moest rijden. Het rijden was erg moeilijk, waardoor de rondetijden zeker een halve minuut langzamer waren dan in de eerste manche! Verploegh besloot om op safe te rijden. In totaal werd ze vierde.