Top 10 voor Mike Kras in Dutch Masters of Motorcross 2019

22-07-2019

Op zondag 21 juli stond voor Mike Kras de vierde en tevens laatste Dutch Masters of Motorcross op de agenda. En niet op zomaar een circuit, maar op het circuit van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.  De tijdtraining ging voor de Ecomaxx-rijder zoals verwacht. Hij zette de twaalfde tijd neer en was daarmee de eerste rijder na de grand prix-rijders. Een mooie tijd dus!

 

In de eerste manche kwam Kras niet zo goed weg bij de start. Toch kon hij gedurende manche strijden om de elfde plaats. In de laatste paar ronden moest hij door vermoeidheid helaas wat toegeven. Uiteindelijk kwam de Ecomaxx-rijder als veertiende over de finish. En eigenlijk verliep de tweede manche hetzelfde. De start van Kras was wederom voor verbetering vatbaar. Ook nu kon hij gedurende de hele manche strijden rond de tiende plaats. Ditmaal waren de laatste paar minuten voor hem eveneens zwaar vanwege vermoeidheid. Uiteindelijk was de veertiende plaats ook deze manche voor Kras.

 

Deze wedstrijd op de Zwarte Cross was de finale van de Dutch Masters. Na deze vierde ronde is het eindklassement bepaald. Kras is geëindigd op een mooie tiende plaats!