Ecomaxx-rijders Roks en Doornwaard goed voor eerste en tweede plaats

24-06-2019

NK Quads: Valentino Roks eerste

Afgelopen zondag was het ontzettend warm in Nederland. Toch weerhield dat Valentino Roks er niet van om naar Oss af te reizen voor een wedstrijd NK Quads. In de tijdtraining was de Ecomaxx-quad het snelste van de dag. Roks zette namelijk de snelste rondetijd neer van zowel de NK- als de ONK-quads!  Ook had Roks in de eerste manche de kopstart te pakken. Hij was de gehele manche de te kloppen man en werd dus ook als eerste afgevlagd. In de tweede manche zat de Ecomaxx-quad er weer goed bij met de start. Hij kwam namelijk als tweede door de eerste bocht. Na een ronde had Roks de koppositie alweer verroverd en kon hij wederom de wedstrijd op kop uitrijden. Aan het einde van de dag ging Roks er met de dagzege vandoor. 

 

Cup 125cc: Remco Doornwaard tweede 

Roks was niet de enige Ecomaxx-bikkel die afgelopen weekend de hitte trotseerde. Ook Remco Doornwaard was op de crossbaan te vinden op zondag. Hij was namelijk in Geldermalsen voor de Cup 125cc.  De baan was flink gesproeid en was daardoor hard en glad. Doornwaard koos ervoor om op safe te rijden. In de tijdtraining zette de Ecomaxx-testrijder een - naar eigen zeggen - matige, vijfde tijd neer.

 

In de eerste manche was de kopstart voor Doornwaard. Onderweg moest hij één rijder laten passeren en kwam hij uiteindelijk als tweede over de finish. De tweede manche verliep nagenoeg hetzelfde. De Ecomaxx-testrijder keerde met de tweede plaats op zak weer huiswaarts.