Kras weer op titelkoers in EMX2T

17-06-2019

Mike Kras had afgelopen week weinig tijd om bij te komen van de wedstrijd in Rusland. Hij moest zich namelijk meteen weer opmaken voor de vijfde ronde van de EMX2T. Deze stond  afgelopen weekend op de agenda en werd gehouden in Kegums, Letland.

 

Met de vrije training verkende de Ecomaxx-rijder de baan rustig en had hij het meteen naar zijn zin. In de tijdtraining reed hij een goede ronde en leek het er even op dat hij de snelste tijd had neergezet. Toen Kras in de pits wachtte kwam de Zweed Ken Bengston over zijn tijd heen met een fractie van een seconde (0,065s) in de laatste ronde. 

 

De start van de eerste manche was goed voor de rijder van Team Ecomaxx. Hij zat er goed bij rond de tweede plaats. Kras kwam lastig op gang en had moeite om zijn ritme te vinden. Daardoor ging het rijden het eerste kwartier niet soepel en reed hij op de derde positie. Na verloop van tijd ging het steeds beter en halverwege de manche wist Kras de tweede plaats over te nemen van Brad Anderson, zijn directe concurrent voor het kampioenschap. Kras wist zelfs nog wat in te lopen op de koploper, maar kon geen aanval doen op deze positie. Kras werd tevreden als tweede afgevlagd.

 

Op zondagochtend lag de baan er perfect bij. Kras verscheen dan ook strijdlustig en vol goede moed achter het starthek van de tweede manche. De start van de Ecomaxx-rijder was niet perfect en hij kon rond de achtste positie aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde passeerde hij al vier rijders en al gauw reed hij weer op de tweede positie. Gedurende de manche was hij in gevecht voor de overwinning, maar kon de eerste plek niet te pakken krijgen. Wederom kwam Kras als tweede over de finish. 

 

Overall was Kras in Letland goed voor de tweede plaats en mocht hij het podium weer bestijgen. Met zijn prestaties in Letland heeft de Ecomaxx-rijder goede zaken gedaan voor het kampioenschap. Hij voert namelijk weer het tussenklassement aan en heeft de rode plaat weer in zijn bezit!

 

De strijd om de titel ligt de komende twee maanden even stil. De eerstvolgende wedstrijd vindt pas plaats in het weekend van 17 en 18 augustus, in het Italiaanse Imola. De finale van de EMX2T staat op de agenda voor 28 en 29 september. Daarvoor moet Team Ecomaxx afreizen naar het Turkse Afyonkarahisar.