P4 voor Mike Kras in Rusland

11-06-2019

In het Pinksterweekend stond er een reisje naar Rusland op de agenda voor Mike Kras en zijn aanhang bij Team Ecomaxx. Daar werd namelijk de vierde wedstrijd in de klasse EMX2T verreden, op het circuit van Orlyonok.

 

Met de training en kwalificatie was de baan erg nat gemaakt, waardoor er veel modder lag. Daardoor was het zwaar trekken voor de Ecomaxx-rijder. En alsof dat nog niet genoeg was, was de baan ook erg glad. Kras reed op safe en zette de zesde tijd neer in de kwalificatie.

 

In de eerste manche kwam Kras goed weg uit het starthek. Hij reed in de eerste ronde namelijk op de tweede positie. De Ecomaxx-rijder kon zijn draai in deze manche niet goed vinden en moest twee rijders laten passeren. Uiteindelijk werd hij als vierde afgevlagd.

 

De tweede manche stond al vroeg op zondagochtend op de planning. Om 9.00 uur was het al bijna 30 graden, dus het werd een bloedhete manche. Het waren niet de beste omstandigheden voor de Ecomaxx-rijder. Met de start kwam hij niet zo goed weg, namelijk rond de zevende positie. Gelukkig kon hij meteen weer wat plaatsen winnen en lag hij wederom als vierde in de wedstrijd. Hij had bijna de gehele manche de eerste drie rijders in het visier. Ondanks dat Kras regelmatig de snelste ronde reed, lukte het hem niet om een van zijn voorgangers te passeren. Er was bijna overal maar één ideale lijn om te rijden, waardoor het inhalen erg moeilijk was. Ook had Kras op de baan veel last van dikke stenen die overal tegenaan vlogen. Uiteindelijk kwam de Ecomaxx-rijder op een vierde plaats over de finish.

 

Helaas is Kras na afgelopen weekend de rode plaat weer kwijt, maar gelukkig is de schade beperkt gebleven. Hij staat momenteel op de tweede plaats in het tussenklassement, met acht punten achterstand. Komend weekend staat de race in Letland op de agenda. Gelukkig is die baan een stuk zachter dan die in Rusland, dus â€‹dat biedt zeker weer kansen voor de Ecomaxx-rijder! Met nog drie wedstrijden op de agenda, is de race om het kampioenschap nog zeker niet gestreden...